Preview Fortuna Sittard- NEC Nijmegen

Aanstaande zondag 28 mei om 14.30 uur staat het laatste duel van een bewogen seizoen op het programma. Net als afgelopen seizoen is de laatste tegenstander NEC, verschil is dat er nu thuis wordt gespeeld en dat beide ploegen enkel nog kunnen stijgen op de ranglijst maar verder nergens meer voor spelen.
Wordt het een salonremise of weten beide ploegen er nog een spannende wedstrijd van te maken?

NEC Nijmegen
NEC staat momenteel op de 11e plek van de ranglijst met 38 punten, de Nijmegenaren spelen nergens meer voor en kunnen het seizoen rustig afsluiten. Wel zou NEC nog kunnen stijgen op de ranglijst, afhankelijk van het resultaat in het laatste uitduel kunnen zij eindigen tussen plek 9 en plek 12, dit is natuurlijk wel nog van belang voor de tv gelden voor komend seizoen. Zondag is het de 3e keer dit seizoen dat NEC en Fortuna elkaar treffen, in de competitie werd het eerder in Nijmegen een gelijkspel en in de bekerwedstrijd wist NEC te winnen met 3-2. Binnen de selectie van trainer Rogier Meijer zal er sowieso 1 wijziging plaatsvinden, keeper Jasper Cillessen staat zijn plek onder de lat af aan Mattijs Branderhorst. De keeper heeft een aflopend contract en om die reden wordt hem nog eenmaal een plekje in het doel gegund bij wijze van dank voor bewezen diensten.

Fortuna Sittard
Ook voor Fortuna is er in het laatste thuisduel niet veel roem meer te behalen, met een behoorlijk gevulde ziekenboeg kan Fortuna nog eenmaal de supporters vermaken door in eigen huis te winnen van NEC en hopelijk zo plek 12 veilig te stellen, dit is gunstiger voor de tv gelden voor komend seizoen. Buiten dat zal het duel voornamelijk in het teken staan van afscheid van diverse spelers (o.a. Yannick van Osch, Roel Janssen en George Cox) en natuurlijk van de gepassioneerde Spaanse trainersstaf. Naast de spelers die afgelopen weken al ontbraken is ook Deroy Duarte afgelopen weekend geblesseerd geraakt en heeft hij zich aangemeld in de ziekenboeg. Dimitrios Siovas keert terug van een schorsing, daar staat tegenover dat George Cox geschorst is en zijn laatste duel voor Fortuna heeft gespeeld in Rotterdam. Trainer Julio Velazquez is in elk geval voornemens om het laatste duel nog voor de winst te gaan, iets wat lastiger is door de vele geblesseerden maar wat volgens hem wel de verantwoordelijkheid is om te laten zien aan de supporters die de ploeg het hele seizoen hebben gesteund.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Erdogan, Ferati, Noslin, Córdoba, Embaló en Gladon

Het duel in Sittard staat onder leiding van Pol van Boekel die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Stan Teuben. Na de wedstrijd zal er een afterparty plaatsvinden in het stadion om een bewogen seizoen mooi af te sluiten.

Geef een reactie