Preview: Fortuna thuis tegen Sparta

Fortuna Sittard mist ook aanvoerder Ramon Voorn

Met Sparta Rotterdam komt één van de kampioenskandidaten van de Jupiler League op bezoek in het Offermans-Joosten stadion van Fortuna Sittard.

De Rotterdammers spelende in het karakteristieke rood en wit en staan onder leiding van trainer Adrie Bogers, een oud voetballer van ondermeer NAC, RKC en Willem II. De club uit de Maasstad kent een redelijke seizoensopening en staat na 8 speelrondes op plek van de Jupiler League ranglijst. De ploeg behaalde 12 punten en dat is welgeteld 1 punt meer dan ons eigen Fortuna Sittard dat 9 de staat.   Winst voor de geel-groene brigade uit Sittard-Geleen beteklent dan ook automatisch stijgen op de ranglijst.

Een waar 6 puntenduel  en hopelijk dan ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek dat veelal afkomstig zal zijn uit Limburg. De Sparta fans laten het deze wedstrijd afweten, bij gebrek aan belangstelling laat de plaatselijke SV geen supportersbus rijden.

De Rotterdammers missen naast de 12 de man ook de geblesseerde Mario Bilate en weten dat Pieter Nijs en Roald van Hout aansluiten bij de selectie maar wellicht niet in de basis zullen starten. Wel heeft SP-ER-MA de beschikking over bijvoorbeeld doelman Khalid Sinouh en de veldspelers Donovan Slijngard, Gijs Luirink en de altijd gevaarlijke Johan Voskamp. Op papier gewoon een goede, fysiek sterke en zeer lastig te bespelen ploeg. Hoe jammer dan ook dat juist deze wedstrijd aanvoerder Ramon Voorn van Fortuna Sittard verstek moet laten gaan. De Limburger heeft last van een rugblessure en ondergaat later deze week een MRI scan om te bepalen hoe ernstig zijn blessure is.

Naast Ramon Voorn mist Fortuna Sittard ook de basisspelers Timothy Dreesen en Fatih Turan. De waarschijnlijke opstelling van Fortuna Sittard dan ook:

Kaya

Briels – Vets – Janssen – Kis

Vlug – De Boer – Gulpen – Zennaro

N’Koyi – Nepomuceno

Trainer Wil Boessen kan opteren om de altijd hardwerkende Aziz Khalouta een basisplek te geven. In de thuiswedstrijden blonk de in Fez geboren Marokkaan dit seizoen meer dan eens uit. Tijdens de wedstrijd tegen Jong PSV (afgelopen maandag, 0-0) zakte de aanvaller echter door het ijs. Met de wedstrijd van maandag in het achterhoofd moeten echter meer basisspelers vrezen voor hun stekkie. Het was niet goed en Fortuna Sittard heeft dan ook wat goed te maken voor eigen publiek.

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Wiedemeijer en ook hij weet dat Sparta dit seizoen in uitwedstrijden alleen maar wist te winnen van Almere City FC.

De statistieken, laatste 10 competitie treffen (6x winst, 2x gelijk, 2x verlies)

·         2012-2013: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 1-3

·         2011-2012: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 1-0

·         2010-2011: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 3-1

·         2004-2005: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 3-0

·         2003-2004: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 1-1

·         2002-2003: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 1-1

·         2001-2002: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 3-4

·         2000-2001: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 2-1

·         1999-2000: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 3-2

·         1998-1999: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam = 2-1

It’s showtime, aanvang van de wedstrijd 20.00 uur. Fortuna Sittard organiseert in navolging van het afscheidsduel van Fortunees Mark van Bommel een speciale entree duo-prijs van 15 euro voor twee tickets op Noord of vak C. Komt dat zien!

De All Stars nodigen u persoonlijk uit: “Wij hopen dat u de smaak te pakken heeft gekregen na de geweldige avond afgelopen vrijdag en dat u de mannen van Wil Boessen komende vrijdag weer komt aanmoedigen!”

It’s showtime!

***********************************
Afhalen ledenpasjes en magazines

Leden die hun lidmaatschapspasje en/of magazine nog niet afgehaald hebben, kunnen dit vrijdag aanstaande voorafgaand of na afloop van de wedstrijd tegen Sparta alsnog in het supportershome doen.

***********************************

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen