Preview NEC Nijmegen- Fortuna Sittard

Vanavond, 2 oktober, speelt Fortuna thuis tegen NEC uit Nijmegen. De laatste keer dat de 2 ploegen elkaar in competitieverband troffen was het seizoen 2017/ 2018 toen ze beiden verbeten waren de strijd om promotie te winnen. Destijds was Fortuna de ploeg die rechtstreeks promoveerde waar Nec moest wachten tot seizoen 2020/ 2021 om dat doel te bereiken. Tussentijds hebben de ploegen elkaar wel nog diverse malen getroffen in de KNVB beker.
Een directe concurrent voor de ranglijst, houdt Fortuna de punten in Sittard en daarmee de tweede overwinning of gaan de punten naar Nijmegen? Gelijkspel is uiteraard de andere optie maar beide ploegen zullen voor de volle buit willen gaan.

NEC Nijmegen

De promovendus is het seizoen goed begonnen en staat met 8 punten uit 7 duels op een verdienstelijke 10e plek. Afgelopen week speelde NEC een spectaculair duel in Rotterdam tegen Feyenoord waarbij het na een 2-0 achterstand terug wist te komen op een 2-3 voorsprong en uiteindelijk toch het onderspit moest delven (5-3). De kans bestaat dan ook dat trainer Rogier Meijer vast gaat houden aan dezelfde 11 namen die ook tegen Feyenoord speelden alleen wellicht in een andere opstelling. Wat wel zeker is, is dat Dirk Proper ontbreekt vanwege een blessure en Mikkel Duelund een twijfelgeval is. NEC reist naar Sittard af gesteund door 620 fans.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst, van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani, Barreto,Bruijn, Schöne, Okita, Tavsan, Mattson.

Fortuna Sittard

Fortuna staat momenteel op de 16e plek met 5 punten, 3 punten minder dan tegenstander NEC maar ook met een duel minder. Dat de 2 ploegen dan ook worden gezien als directe concurrenten is duidelijk. Fortuna wist afgelopen speelronde tegen Vitesse een puntje weg te slepen uit Arnhem. De wedstrijd opende vroeg met een prachtige treffer van Mats Seuntjens maar uiteindelijk is op basis van strijdlust het gelijkspel over de streep getrokken. Wie zeker nog ontbreken aan Sittardse zijde is de langdurig geblesseerde Lisandro Semedo maar ook Mickaël Tirpan en Zian Flemming die in het verleden uitkwam voor NEC zijn niet fit. Roel Janssen trainde eveneens niet mee maar trainer Ultee verwacht wel dat hij inzetbaar zal zijn zaterdagavond. Ultee spreekt over twee vergelijkbare ploegen waarin hij de hoop uitspreekt dat de steun van de eigen fans wel eens doorslaggevend kan zijn, over een cruciaal duel wil de Utrechter niets horen.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Pinto, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Baghdadi, Duarte, Sambou en Seuntjens

De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot. Het supportershome en het fanplein zijn open vanaf 18.30.

Geef een reactie