Preview Nec Nijmegen- Fortuna Sittard

Zondag 15 mei om 14.30 wordt het laatste competitieduel in de Eredivisie gespeeld. De finale der finales die voor Fortuna kan eindigen met een groot feest of met een grote deceptie.
Aan de support zal het niet liggen en hopelijk geeft de spelersgroep ook nog eenmaal alles.

NEC Nijmegen
De Nijmegenaren draaiden een prima seizoen en kunnen zich in de slotfase van de competitie nog plaatsen voor play offs die recht geven op Europees voetbal door zich te verzekeren van plek 8. Bij winst is dit vrijwel zeker tenzij SC Heerenveen met grote cijfers wint van Go Ahead Eagles. De Goffert is uitverkocht en iedereen heeft er zin in dus Fortuna is gewaarschuwd. Trainer Rogier Meijer geeft aan dat hij geen reden ziet om te denken dat zijn ploeg de play offs met twee vingers in de neus gaat halen. Hij ziet Fortuna als een gelijkwaardige tegenstander met als verschil dat Nec het vooral moet hebben van het collectief en Fortuna meer van individuele kwaliteiten van spelers. Eerder dit seizoen eindigde het duel in 1-3 in het voordeel van de Nijmegenaren. Nec mist enkel de langdurig geblesseerden Wilfried Bony en Magnus Mattsson, verder is de selectie fit. Edgar Barreto en Rens van Eijden, die tegen Fortuna mogelijk hun laatste profwedstrijd beleven (gelet op de play offs), zitten op de bank. Na afloop wordt er afscheid genomen van het tweetal, dat samen ruim 400 wedstrijden voor Nec speelde.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst, van Rooij, Marquez, Guth, El Karouani, Schöne, Proper, Bruijn, Tavsan, Akman en Okita.

Fortuna Sittard
Afgelopen woensdag werd pijnlijk duidelijk hoeveel verschil het maakt als praktisch een half basisteam ontbreekt aan de aftrap. Fortuna kon geen potten breken tegen Vitesse. Door dit puntverlies is het aanstaande zondag do or die. Trainer Ultee geeft aan dat het niet lastig was om de knop om te zetten na afgelopen woensdag omdat Fortuna nog alles in eigen hand heeft. Daarbij moet worden gezegd dat winst de enige garantie geeft op handhaving, bij elke andere uitslag zijn ook de twee scenario’s waar niemand aan wil denken nog mogelijk. De spelersgroep heeft vertrouwen in een goede afloop, Fortuna deed het in de tweede seizoenshelft heel behoorlijk en pakte 10 punten uit de laatste 5 duels, alleen de top 3 deed het beter. Garantie is er nooit maar iedereen weet wat hem te doen staat. Sjors Ultee ziet het als potentieel voordeel dat Nec ook moet winnen als ze de play offs veilig willen stellen waardoor ook zij geen afwachtende houding kunnen aannemen.
De woensdag geschorste Flemming, Seuntjens en Duarte keren terug bij de selectie evenals Ivo Pinto die woensdag ontbrak wegens het overlijden van zijn vader afgelopen maandag. Andreas Samaris moest tegen Vitesse geblesseerd het veld verlaten en ontbreekt helaas ook in het duel tegen Nec evenals de nog altijd zieke Arianit Ferati. Roel Janssen is een vraagteken.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Siovas, Cox, Duarte, Flemming, Tekie, Semedo, Gladon en Seuntjens.

De Fortunezen zijn uitgezwaaid door een groep supporters om ze een hart onder de riem te steken.

De wedstrijd in Nijmegen staat onder leiding van Dennis Higler die wordt geassisteerd door Allard Lindhout in Zeist. Alle kaarten die beschikbaar waren voor het uitvak zijn verkocht dus ook Fortuna is goed vertegenwoordigd in dit cruciale duel. Voor de thuisblijvers is het duel enkel te zien via ESPNWatch of het schakelprogramma en natuurlijk te beluisteren via de radio.

Geef een reactie