Preview Fortuna Sittard- Vitesse

Woensdag 11 mei om 20.00 uur is het zover, speelronde 33 in de Eredivisie. Eerder dit seizoen werd de stand 1-1, nu zijn de belangen vele malen groter. Weet Fortuna te winnen en zo weer een stap dichterbij lijfsbehoud te komen of is Vitesse de ploeg die zelfvertrouwen tankt op weg naar play offs voor Europees voetbal?

Vitesse
De huidige nummer 6 van de ranglijst draait een wisselvallig seizoen, de ploeg uit Arnhem bevindt zich op een plek die recht geeft op play offs voor Europees voetbal, echter in de laatste 7 duels werd slechts 2 keer gewonnen. Trainer Letsch wil de play offs starten met een positief gevoel dus Fortuna is gewaarschuwd dat Vitesse niet van plan is het zo gemakkelijk weg te geven als ze tegen enkele van onze concurrenten deden. Hij is zich ervan bewust dat het een lastige wedstrijd wordt gezien de grote belangen voor Fortuna als ook omdat er bij zijn ploeg teveel fouten zijn gemaakt de laatste weken, de wil om te voetballen is er wel degelijk en er zijn ook sportieve belangen voor de Arnhemmers.
Vitesse heeft een volle ziekenboeg; doelman Jeroen Houwen traint weer met de selectie mee maar is niet wedstrijdfit. Daarnaast ontbreken Yann Gboho, Jacob Rasmussen en Maximilian Wittek wegens blessures. Dominik Oroz is er niet bij vanwege de dienstplicht in Oostenrijk. Daar staat tegenover dat Nicolai Baden Fredriksen (die kort uitkwam voor Fortuna) terugkeert bij de selectie en ook Riechedly Bazoer heeft zijn schorsing uitgezeten en keert terug. Er reizen 118 supporters mee vanuit Arnhem.

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Bazoer, Hajek, Dasa, Bero, Domgjoni, Tronstad, Manhoef, Openda en Butink.

Fortuna Sittard
Fortuna wist afgelopen weekend met veel strijd en knokken verrassend te winnen in Enschede en is daarmee de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen 6 punten wist te pakken tegen Fc Twente. In punten staat Fortuna hierdoor gelijk met RKC Waalwijk dat zich op plek 14 bevindt. Helaas profiteerde het niet optimaal van de winst omdat ook alle concurrenten punten binnensleepten. Ander nadeel is dat van de 4 spelers die al weken op scherp stonden er 3 geel pakten waardoor behoorlijk wat scorend vermogen ontbreekt en het een puzzel wordt voor trainer Ultee die overigens aangeeft dat het in de groep niet zozeer speelt omdat er diverse jongens al weken aan de deur kloppen. Prijsgeven hoe hij het gemis van Seun, Flemming en Duarte gaat opvangen doet hij niet. Positief is overigens wel dat Mickael Tirpan die ziek uitviel voor het duel tegen Twente als ook Dimitrios Siovas terugkeren. Roel Janssen is ziek en Ryan Johansson is een twijfelgeval. Ultee wil in elk geval vol voor de winst gaan tegen Vitesse en niet alles laten afhangen van het laatste duel uit tegen NEC.

Mogelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Samaris, Siovas, Cox, Rienstra, Tekie, Ferati, Gladon en Semedo.

De wedstrijd in Sittard staat onder leiding van Pol van Boekel. Er wordt veel support verwacht dus kom op tijd en draag zoveel mogelijk de clubkleuren. Laten we met zijn allen nogmaals tonen hoe belangrijk de 12e man is voor ons cluppie, nog eenmaal thuis alles geven!

Geef een reactie