Preview PSV Eindhoven- Fortuna Sittard

Morgen om 16.45 start Fortuna aan een uitwedstrijd; tegenstander PSV Eindhoven. Nadat vorige week een dik verdiend punt over de streep werd getrokken tegen AZ, wordt het nu ook weer eens tijd voor punten in een uitwedstrijd, of het gaat lukken tegen PSV weten we omstreeks 18.30 morgen.

PSV Eindhoven
Zoals verwacht van een ploeg die normaliter in de bovenste regionen van de ranglijst staat begon PSV de competitie sterk met winst tegen Groningen (1-3), tegen Emmen (2-1) en vorige week gelijkspel uit bij Heracles (1-1). Daarnaast spelen ze eveneens Europa League, niet de meest eenvoudige tegenstander om te treffen dus maar dat is AZ normaal gesproken ook niet. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in het Philips stadion in een 5-0 overwinning voor PSV. Welke spelers er morgen opgesteld gaan worden is nog niet duidelijk, Bruma vertrok vrijdag naar Griekenland voor een verhuurperiode die definitief zal worden na een medische keuring dus hij zal zeker ontbreken, daarnaast komt dit duel ook voor Ryan Thomas te vroeg en is nieuweling Sangaré nog niet speelgerechtigd. Daarnaast ontbreken de langdurig geblesseerden Maxi Romero, Erick Guttierez en Armando Ibispo.

Fortuna Sittard
Dan het clupke oet Zitterd. Afgelopen week werd in een pittige strijd met AZ eindelijk dat dik verdiende eerste punt binnen gehaald, ondanks knullige tegendoelpunten toonde de ploeg veerkracht en kwam terug van een 1-3 achterstand tot een 3-3 gelijkspel. Zoals bekend is Fortuna en uitwedstrijden niet de beste combinatie (zacht gezegd) en werd vorig seizoen nog dik verloren in Eindhoven maar in voetbal is alles mogelijk. Fortuna beschikt zover bekend over een fitte selectie enkel Ben Rienstra zal, net als afgelopen week, ontbreken. Trainer Roger Schmidt van PSV verwacht in elk geval een fysieke wedstrijd tegen Fortuna.
Voor trainer Kevin Hofland als ook assistent Kristof Aelbrecht is het een speciale wedstrijd tegen de club waar zij voorheen in dienst waren, laten we hopen dat ze dit nog meer strijdbaar maakt. Verwachting dat ‘Brani’ zijn basisplek verliest aan Martin Angha die in Eindhoven mag laten zien dat hij die plek verdient. Buiten deze wijziging verwachten wij geen wissels en zal er dan ook worden aangetreden met de volgende spelers: Koselev, Rota, Angha, Janssen, Cox, Seuntjens, Smeets, Flemming, Tekie, Polter en Semedo.

De wedstrijd is live te zien op Fox Sport.

Geef een reactie