Preview PSV Eindhoven- Fortuna Sittard

Zondag 20 maart om 16.45 staat de dichtstbijzijnde uitwedstrijd van dit seizoen op het programma, uit naar Eindhoven. Een zware uitwedstrijd, valt er iets te halen tegen een ploeg in vorm?

PSV Eindhoven
De tegenstander van zondag heeft een drukke week achter de rug met een duel in de Conference League, waar het zich plaatste voor de volgende ronde en in de competitie dus thuis tegen Fortuna. De huidige nr. 2 van Nederland staat slechts 2 puntjes achter op koploper Ajax en kan dit in principe dit seizoen 4 prijzen halen met de bekerfinale, het kampioenschap en verder verloop in de Conference League voor de boeg. Aanvoerder Cody Gakpo viel geblesseerd uit afgelopen week, zijn blessure is niet ernstig maar het duel tegen Fortuna komt voor hem te vroeg. Het zou zomaar kunnen dat trainer Roger Schmidt wijzigingen gaat aanbrengen in het team om vaste krachten rust te geven, zij zullen het duel tegen Fortuna zo snel mogelijk willen beslissen zodat ze het duel rustig kunnen uitspelen.

Fortuna Sittard
Fortuna wist afgelopen weekend te winnen van Willem2 waardoor het zich, dankzij het duel minder, momenteel op plek 15 bevindt. Een veilige plek maar dat zegt niet zoveel gezien alles dichtbij elkaar staat maar het heeft er in elk geval voor gezorgd dat Fortuna nog meedoet. Trainer Ultee zal zijn team wel moeten husselen alleen al vanwege het feit dat Martin Angha en George Cox, heel slim, afgelopen zondag hun 5e gele kaart pakten en om deze reden geschorst zijn. Roel Janssen is geblesseerd dus met name achterin zullen wat wijzigingen plaatsvinden. De kans dat er gezien de tegenstander wordt teruggegaan naar een systeem met 5 verdedigers is relatief groot. Naast de heren die geschorst zijn en de geblesseerde Janssen ontbreekt Baghdadi wegens ziekte en is Tekie een vraagteken eveneens wegens ziekte. Mats Seuntjens heeft afgelopen week geen last gehad van zijn knie en is gewoon inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Samaris, Siovas, Pinto, Duarte, Flemmings, Rienstra, Semedo, Benschop en Seuntjens

Het duel in Eindhoven staat onder leiding van arbiter Lindhout. Er reizen 300 Fortunezen mee naar Eindhoven om hun ploeg te steunen, voor degenen die thuis kijken is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie