PSV – Fortuna (5-0) in de media

Een nieuwe wedstrijd en dus een nieuw media-overzicht, al betwijfelen we of men hier zo graag naar terugkijkt. Voor het eerst in 16 jaar speelde Fortuna de uitwedstrijd bij PSV 1, vorig jaar kampioen van de Eredivisie. Op voorhand werd gehoopt op een puntje, maar na een vlugge achterstand en de rode kaart van Clint Essers, had PSV vooral in de tweede helft geen kind aan Fortuna.

HIER vind je de samenvatting van de wedstrijd, die als eerste item wordt uitgezonden door de NOS. Daarnaast vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (1Limburg) en HIER (Fortuna Online) uitgebreide tekst- en fotoverslagen van PSV-Fortuna.

René Eijer stond na afloop van de verloren wedstrijd voor de camera’s van de NOS. Hij zegt: ,,Je begint de wedstrijd met een goede inzet, maar je lijdt vanaf het begin te veel balverlies, waaruit ook de 1-0 valt. Sja, dan krijg je daarna die rode kaart tegen en komen we met 10 man te spelen. Ik moet eerlijk zeggen: we geven daarna niet veel weg en krijgen we via Lars Hutten zelfs nog de kans op 1-1. Dan loopt het wat anders…”

,,In de tweede helft kijk je echter al gauw tegen een 3-0 achterstand aan en dan word je tegen zo’n ploeg als PSV helemaal overlopen. We creëerden zelf al weinig kansen en met 10 man wordt het sowieso al veel moeilijker. Komt ook nog eens bij dat je Kai Heerings kwijtraakt als verdediger, waardoor je nog minder alternatieven hebt.”

Eijer stelt: ,,Ieder punt die je bij zo’n club als PSV-uit pakt is een bonuspunt. Volgende week spelen we tegen Excelsior en dan moeten we er wel staan. Laat dit daarom dan maar een les zijn voor de jongens en neem de fouten die je nu gemaakt hebt naar die wedstrijd en leer ervan. Dan pakken we daar de punten.”

Hieronder een overzicht van tweets die je niet gemist mag hebben:

Fortuna speelde in het jubileumshirt, gemaakt door DOES. Hier laat hij zien hoe hij erop gekomen is:

De videoscheidsrechter nam ook tegen PSV weer een discutabele beslissing…

De 940 uitfans hadden het ook lastig… om het veld te zien wel teverstaan.

Ondanks de strenge regels die PSV en de gemeente Eindhoven Fortunezen oplegde, ging een aantal toch met bier aan de haal:

Eenmaal in en buiten het stadion was de ontvangst nou niet bepaald vriendelijk…

Onder anderen door een agente te paard wiens naam luidt naar Simone.

Tot slot het uitvak, dat ondanks de achterstand goed van zich liet horen.

Geef een reactie