Puntensysteem uitwedstrijden

Met ingang van seizoen 2018/2019 lanceert Fortuna Sittard, in samenwerking met Fortuna SC, een loyalty programma (puntensysteem) en op basis van de bezochte uitwedstrijden ontvang je punten. Voorafgaand aan ieder verkoopmoment worden er vier categorieën vastgesteld: diamond, gold, silver en bronze. De loyaltypunten die je dit jaar verzamelt bepalen in welke categorie je ingedeeld wordt voor het seizoen 2019/2020.

Dit seizoen bekijken we de voorrangsregeling dus per wedstrijd omdat wij niet beschikken over de historie van de afgelopen jaren. FortunaSC-leden ontvangen een startbonus gebaseerd op data van de supportersvereniging. Vanaf volgend seizoen zit je in een vaste categorie waar je dit jaar als het ware voor spaart, hiermee willen wij de loyaliteit van onze trouwe supporters belonen. Een uitleg over de puntentelling zal nog met onze supporters worden gedeeld.

Startbonus
Het bestuur heeft besloten om bij aanvang de categorie-indeling vast te stellen op basis van de inschrijfdatum van onze leden. Dit betekent dat de leden die het langste lid zijn, in de hoogste categorie zitten. De categorieën zijn  als volgt opgebouwd: Diamond: 350 personen, Gold: 150 personen, Silver: 250 personen. Bronze: vanaf 750 personen. Deze categorieën  zullen worden omgezet in een bepaald aantal loyaltypunten die de betreffende leden als startbonus krijgen en waarmee ze op een eerder moment kaarten kunnen kopen dan leden uit een lagere categorie.  Uiteindelijk krijg je via MijnFortuna bericht over in welke categorie je zit.

In het kader van het bovenstaande is het goed om te weten dat het gedurende het seizoen 2018-2019 (in tegenstelling tot de daaropvolgende seizoenen) mogelijk is om jezelf omhoog te werken. Na elke wedstrijd krijgt iedereen zijn of haar punten toegekend en wordt de ‘ranglijst’ opnieuw vastgesteld. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat aan het einde van het seizoen 2018-2019 onze meest trouwe supporters in de Diamond-categorie  terug te vinden zijn.

Hoe worden de punten bepaald?
De vraag is de afgelopen weken al regelmatig gesteld: hoe komt het aantal te vergaren punten tot stand bij uitwedstrijden? Graag willen wij hier via deze weg uitleg over geven.

De essentie van het puntensysteem is eenvoudig: de supporters die vaker naar uitwedstrijden gaan, hebben eerder recht op het kopen van tickets dan supporters die minder vaak een uitwedstrijd bezoeken. Dit was een vurige wens van veel supporters die regelmatig in de uitvakken plaatsnemen en Fortuna SC en Fortuna Sittard hebben gehoor gegeven aan deze wens. Daarnaast is het puntensysteem zo opgesteld dat naarmate de wedstrijd ‘onaantrekkelijker’ wordt om te bezoeken, er een groter aantal punten mee kan worden verdiend. Zo worden er aan wedstrijden op een doordeweekse dag (maandag-donderdag) extra punten toegekend, alsmede bij het bezoeken van een uitwedstrijd in de beker. Daarnaast geldt natuurlijk dat hoe groter de reisafstand is, des te meer punten er kunnen worden verdiend. Ten slotte zit er ook een corrigerende factor in, namelijk dat er meer punten kunnen worden verdiend naarmate het uitvak groter wordt. Omdat er bij een klein(er) uitvak een kleinere groep supporters de wedstrijd kan bezoeken, achten we het onwenselijk dat deze supporters ‘snel weglopen’ van de supporters uit de categorieën die niet eens de kans krijgen om een kaart te kopen als gevolg van de beperkte ruimte in het uitvak.

De credits van het puntensysteem gaan overigens naar Feyenoord: Fortuna SC heeft slechts enkele aanpassingen doorgevoerd om het puntensysteem passend te maken voor Fortuna Sittard.

Onderstaand een overzicht van de verschillende factoren en het bijbehorende aantal punten:

Capaciteit uitvak:

 • 0 – 500: 1 punt
 • 501 – 800: 2 punten
 • 801+: 3 punten

Afstand in kilometers (stadion Fortuna Sittard – stadion tegenstander):

 • 0 – 150: 1 punt
 • 151 – 200: 2 punten
 • 200 – 250: 3 punten
 • 250+: 4 punten

Vervoersregeling:

 • Vrij vervoer: 0 punten
 • Eigen vervoer: 0 punten
 • Auto/buscombi: 1 punt
 • Buscombi: 1 punt

Wedstrijddag:

 • Maandag tot en met donderdag: 2 punten
 • Vrijdag tot en met zondag: 0 punten

Competitie:

 • Eredivisiewedstrijd: 0 punten
 • KNVB Bekertoernooi: 2 punten

 

 

Geef een reactie