Regelgeving maakt derby kapot

Je kunt tegenwoordig ogenschijnlijk beter een potentiele minister president neerschieten dan voetbal supporter zijn. Fortuna Sittard supporters hebben in het nieuwe seizoen namelijk vooralsnog (vrijwel) alleen verplichte bus combi’s gekregen naar haar uitwedstrijden. Ook Jong Ajax op een maandag (!) is weer een verplichtte combi. Niemand die zich daar maar een beetje druk of boos over maakt.

Bij thuiswedstrijden wordt je na 25 jaar trouw bezoek nog steeds gefouilleerd alsof je een drugssmokkelaar zou zijn en de -door de politie afgedwongen- maatregelen die getroffen worden bij de derby tegen MVV zijn werkelijk beschamend. Zo is er geen verkoop aan de kassa’s, kun je alleen door de week bij Fortuna Sittard een kaartje kopen, maar dien je wel je “ausweis-befehl” in te vullen en je te laten registreren. De privacy wetgeving wordt daarbij niet gehanteerd en/of is onbekend. Vervolgens mag je je auto niet in de buurt van het stadion parkeren en als dank gaat de prijs met 10% omhoog. Fox lacht zich dood, want de stadion bezoekers wordt het zo wel heel aantrekkelijk gemaakt om de tv (of een streampje) aan te zetten en dan voor 5,- euro een half kratje bier erbij te drinken.

De buitengewoon loyale supporters van Fortuna Sittard lijken dit negatieve beleid echter helemaal doodmoe te zijn en geven een historisch signaal af door simpelweg in grote getale niet te komen. Ondanks dat Fortuna Sittard aangeeft dat de belangstelling ” toenemende” is, zijn er volgens onze bronnen namelijk op 24 uur voor aanvang slechts 1800 losse kaartjes verkocht. Dat lijkt een overduidelijk signaal en hopelijk dringt het eindelijk eens bij iemand door dat dit onacceptabel is. Wij zijn GEEN fokvee en al zeker geen criminelen!

Auteur: Kiprich