Regeling bezoeken uitwedstrijden 2023/2024

Organisatie uitwedstrijden 2023-2024

Bezoekersregeling

De veiligheidsregio van de thuisspelende club is verantwoordelijk voor het bepalen van de bezoekersregeling. De meest voorkomende regelingen zijn:
vrij vervoer: geen restricties
autocombi: bezoek per auto verplicht, omwisselen van tickets op vooraf gecommuniceerde plek (Let op: hierbij geldt een maximaal aantal auto’s / parkeerkaarten.)
buscombi: bezoek per bus, vertrekt vanaf stadion Sittard.
Daarnaast kunnen de bezoekersregelingen autocombi en buscombi worden gecombineerd.
Vanuit zowel Fortuna Sittard als Fortuna SC zal er ten alle tijden op worden aangedrongen een zo vriendelijk mogelijke bezoekersregeling op te leggen.

Loyaliteit

Fortuna Sittard heeft  in samenwerking met Fortuna SC een loyaliteitsprogramma (puntensysteem); op basis van de bezochte uitwedstrijden ontvang je punten. Je  loyaliteitsstatus wordt  aan het begin van het seizoen vastgesteld en gecommuniceerd op basis van je historie gedurende de komende weken.

 

Hoe worden de punten bepaald?
Hoe komt het aantal te vergaren punten tot stand bij uitwedstrijden? Graag willen wij hier via deze weg uitleg over geven.

De essentie van het puntensysteem is eenvoudig: de supporters die vaker naar uitwedstrijden gaan, hebben eerder recht op het kopen van tickets dan supporters die minder vaak een uitwedstrijd bezoeken. Dit was een vurige wens van veel supporters die regelmatig in de uitvakken plaatsnemen. Daarnaast is het puntensysteem zo opgesteld dat naarmate de wedstrijd ‘onaantrekkelijker’ wordt om te bezoeken, er een groter aantal punten mee kan worden verdiend. Zo worden er aan wedstrijden op een doordeweekse dag (maandag-donderdag) extra punten toegekend, alsmede bij het bezoeken van een uitwedstrijd in de beker. Daarnaast geldt natuurlijk dat hoe groter de reisafstand is, des te meer punten er kunnen worden verdiend. Ten slotte zit er ook een corrigerende factor in, namelijk dat er meer punten kunnen worden verdiend naarmate het uitvak groter wordt. Omdat er bij een klein(er) uitvak een kleinere groep supporters de wedstrijd kan bezoeken, achten we het onwenselijk dat deze supporters ‘snel weglopen’ van de supporters uit de categorieën die niet eens de kans krijgen om een kaart te kopen als gevolg van de beperkte ruimte in het uitvak.

Onderstaand een overzicht van de verschillende factoren en het bijbehorende aantal punten:

Capaciteit uitvak:

 • 0 – 500: 1 punt
 • 501 – 800: 2 punten
 • 801+: 3 punten

Afstand in kilometers (stadion Fortuna Sittard – stadion tegenstander):

 • 0 – 150: 1 punt
 • 151 – 200: 2 punten
 • 200 – 250: 3 punten
 • 250+: 4 punten

Vervoersregeling:

 • Vrij vervoer: 0 punten
 • Eigen vervoer: 0 punten
 • Auto/buscombi: 1 punt
 • Buscombi: 1 punt

Wedstrijddag:

 • Maandag tot en met donderdag: 2 punten
 • Vrijdag tot en met zondag: 0 punten

Competitie:

 • Eredivisiewedstrijd: 0 punten
 • KNVB Bekertoernooi: 2 punten


Verkoop tickets
De geldende ticketprijs voor alle uitvakken in Nederland bedraagt €9, hierbij komt een bijdrage van €6 voor servicekosten, stewardkosten en het calamiteitenfonds, waarmee de vaste prijs uitkomt op €15 per wedstrijd. Verkoop zal enkel plaatsvinden via het ticketsysteem MijnFortuna waarbij voor aankoop van tickets een persoonlijk account een vereiste is.

De verkoop voor uitwedstrijden zal conform onderstaand schema plaatsvinden:
Diamond:             maandag week voorafgaand aan wedstrijd

Gold:                    dinsdag week voorafgaand aan wedstrijd

Silver:                   woensdag week voorafgaand aan wedstrijd

Bronze:                 donderdag week voorafgaand aan wedstrijd

Stop verkoop:       donderdag voorafgaand aan wedstrijd.

Busreizen
Vorig seizoen is de samenwerking tussen Fortuna SC en Kupers verlengd met 5 jaren waarbij Kupers is aangewezen tot exclusieve vervoerspartner van de fans. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er een vaste prijs worden gehanteerde voor de busreis. Deze bedraagt voor Fortuna SC-leden €20 (exclusief voor leden geldt een korting van €5 per busreis) en voor niet leden €25. Dit betreft de prijs voor de busreis, daarnaast dient zoals bovenstaand vermeldt een toegangsticket te worden aangeschaft a €15 per wedstrijd.

Geef een reactie