Revanche ?!! Fortuna Sittard – Telstar

Maandag aanstaande trapt Fortuna af om 20.00 in de tweede thuiswedstrijd tegen Telstar. Daar waar Fortuna afgelopen vrijdag een dikke nederlaag leedt tegen NEC, daar won Telstar met 2-0 thuis tegen Achilles ´29. Waar er zo nu en dan toch leuk voetbal te zien was in Nijmegen, was NEC gewoon vele maten te groot voor onze mannen. Wellicht wat vroeg in het seizoen, maar gezien de 15e plek van de bezoekers en de 18e plaats van ons eigen Fortuna, al een soort van 6 punten duel. Om weer wat vertrouwen op te bouwen zullen de mannen van trainer van Vossen weer een winstpartij op de mat dienen te gaan leggen.

Afgelopen seizoen eindigde deze wedstrijd, gespeeld in een modderpoel, in 5-0 voor onze groengele mannen.  Voor zo een eindstand teken ik bij deze :).

Na wederom een rode kaart zal trainer van Vossen weer moeten schuiven. Daar waar Ramon Voorn weer terugkeert in de basis, ontbreekt Dennis Dengering nu door een schorsing. De verdedigng zal nu dan wellicht worden gevormd door Roel Janssen en Sjoerd Linssen of toch Niels Vets. Ramon Voorn keert terug uit het uitvak, waardoor wellicht Lars Gulpen een plaats mag gaan zoeken in de nieuw overdekte dugout. Voor het overige heeft de trainer weinig mogelijkheden, zeker daar Donny de Groot dus toch niet gekeurd is geworden afgelopen vrijdag, zoals eerder aangegeven en dus zeker niet speelgerechtigd is tegen Telstar.

Bij onze tegenstander uit Velsen is er ook nog geen reden tot tevredenstellend. Na twee nederlagen won men dan afgelopen vrijdag voor het eerst. Men mist de komende weken Jonathan Kindermans, gehuurd van Anderlecht en nog scorend tegen onze duitse vrienden en ook Anthony Correia zal niet van de partij zijn. In de spits beschikt trainer Michel Vonk wel over Ralf Seuntjens, één van de vele namen die deze zomer ook in Sittard rondgingen. Diezelfde Seuntjes scoorde zijn eerste treffer afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Achilles ´29.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Boot. Eens kijken of hij zijn misthoorn eens normaal kan laten klinken………en dat we dan na 90 minuten weer een feestje kunnen  vieren na afloop, net als afgelopen seizoen.

Voorspelling (of is het meer hoop) : 2-1 (Waalkens en Voorn)

Fortuna SC, Harald