RKC Waalwijk – Fortuna Sittard 0-2 !!

Ja, u leest het goed, we are winning away ;).

RKC Waalwijk – Fortuna Sittard 0-2 (0-0)

54e min. 0-1 Seku Conneh

90+2 min. 0-2 Jordi Briels

Geel : Deckers (RKC)

Toeschouwers : 2441

RKC Waalwijk : van Dijk, van Weert, van Mosselveld, Coster, JungschlÄger, Esajas, Deckers, van Zeelst, Verkoelen, van Arnhem (66e. Wielenga), Yildirim

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, Janssen (50e. Linssen), Kis, ter Borgh, Overhof (85e. Marveggio), Briels, Voorn, Baur (90e. Waalkens), Vankan, Conneh

Om 14.16u exact zet de cultuurbus van de firma Hanneman zich in beweging om een 40tal supporters naar Waalwijk te brengen. Dit deel gaat met de bus, eenzelfde aantal is dan onderweg met eigen vervoer om de geelgroenen te steunen in het Mandemakers stadion.

In totaal weer een een ruime 80 personen die wederom, na de afslachting vorige week, toch weer de weg hebben gevonden naar Waalwijk uiteindelijk als de bus om even voor 16.00u, zonder tussenstop, stopt. Wel dient vermeld te worden dat de SV Maffia weer een loterij hield die weer grotendeels ten prooi viel aan een redactielid van het magazine en iemand die van een paar biertjes in de bus houdt. Oftewel uw webmaster bleef wederom met lege handen achter, en wacht dan ook op betere tijden.

Aangekomen dan bij het stadion mogen we alle spandoeken tonen, daar er geen beledigende teksten  mogen worden getoond, we worden weer onzedelijk betast en na een hoop gedoe staan we dan uiteindelijk op de tribune en zien we het kleine maar knusse stadionnetje. Leuk is het eerste wat me invalt. De bezettingsgraad is magertjes, het sfeervak van de thuisclub is een staanvak, dat wel grotendeels leeg is. We staan er net, als ik berichtjes krijg dat ik niet zoveel op me telefoon moet kijken als ik in beeld ben bij Fox, Annette stoot dr koffie over de stoeltjes heen en in het uitvak zie ik een paar mensen met een rode neus…….en nee niet van de kou 🙂

Om half vijf dan de aftrap. Het uitvak herinnert de spelers aan drie jaar geleden…….Het eerste kwartier is slappe hap, Fortuna wil wellicht wel, maar kan niet, en RKC, sja wat zijn ze slecht ! Net op het kwartier merk ik op dat onze trainer zijn zitpositie heeft verwisseld in een staande houding. Bob Vankan schiet vlak erna slap naast het doel van goalie van Dijk. Na 25 minuten krijgt RKC haar eerste corner,……die echter op niets uit loopt. In de resterende minuten vallen allen paar voorzetten op van Turan, die of in niemandsland belanden of door ter Borgh geschampt worden. Het enige opvallende is dat Roel Janssen vlak voor rust getorpedeerd wordt of is het een ongelukkige botsing ?? Resultaat is wel dat ie meteen na rust gewisseld moet worden. Met 0-0 zoeken beide teams de kleedlokalen op…..en wij, wij gaan op zoek naar een broodje vette hap. een traditie die niet mag ontbreken.

Een kwartier later staan we weer klaar ervoor. het lijkt een duel tussen de lamme en de blinde, waar Fortuna in ieder geval meer werklust tentoon spreidt en ik toch nog eens wil aangeven dat RKC wel heel erg magertjes acteerde. Malcolm Esajas (ex-MVV) schiet hard op doel, maar de bal verdwijnt vlak over het doel van keeper Kaya. Na een kleine 10 minuten staat onze trainer weer op en zie…….een corner van links van Overhof en Seku Conneh kopt raak……net zoals het uitvak lijkt hij eerst verbaasd maar al snel gaan de handen de lucht in. Feest……we score when we wanttttt, we are Fortuna Sittard, we score when we want. Het sarcasme druipt het uitvak uit, maar lekker belangrijk, we staan voor !!

Vlak erna breekt Jordi Briels uit over links maar schiet dan onbeheerst en zwak in het zijnet. Dé kans op 0-2 maar helaas wordt deze dus hopeloos gemist. RKC neemt het initiatief dan een beetje over en lijkt wat sterker maar dwingt in feite tussen de 60e en 75e minuut ook niet echt veel af. Het is goed om te zien dat er ook nog teams zijn die nòg slechter zijn dan wijzelf :). Jordi Baur dreigt nog eens uit te breken maar wordt op de middelliijn vastgehouden door de laatste man van RKC, maar scheids Dieperink houdt het op geel. In de 80e minuut behoedt keeper Kaya ons voor de gelijkmaker door een prachtsave in huis te hebben op een hard geplaatst schot. In de 86e minuut breekt Jordi Baur uit en geeft een mooie voorzet op Conneh, die echter te lang aarzelt met schieten en zo deze kans om zeep helpt.

Iedereen wordt zenuwachtig in het uitvak en we willen dat er afgefloten wordt, maar dan zien we het bord in de lucht gaan met de extra tijd, 5 !! minuten. Verbaasd kijken we ernaar …….gelukkig doet Jordi Briels dat niet. Na wederom een leuke actie over de vleugel gaat die zelf op doel af en schiet de 0-2 erin….het uitvak ontploft, de bank van Fortuna vliegt ook richting het speelveld en Ferhat Kaya viert een klein feestje met ons mee. Niet veel later klinkt het laatste fluitsignaal en zijn dan eindelijk 3 punten binnen. Goed was het zeker niet, inzet was er bij tijd en wijle wel en persoonlijk vond ik de rol van Bob Vankan en ook Tomas Overhof best goed.

De terugreis in de cultuurbus verloopt als gekend. Met sexbom ´Mosselman´, nooddeursloper ´fb-loze Doom´ en een aangeschoten ´kraai´ verloopt deze weer met de nodige humor. Als ik maar gewoon een paar woorden noem die ter sprake komen zoals opblaaspop, klokkenspel, beflapjes, bier, en ´alles kapot BV´, dan zegt dat wel weer meer dan voldoende.

Al bij al heel opgelucht met deze meer dan broodnodige 3 punten. De rode lantaarn zijn we weer voor even kwijt, maar hopelijk wel voor langere tijd ook.

De wedstrijdfoto´s volgen nog

Fortuna SC, Harald
Fotografie: Niels van Renen

Duimpje omhoog…..

Volgende keer weer dat spandoek …..het helpt …

Tomas Overhof speelde sterk bij zijn eerste basisplek

10 lichtpuntjes

Leuk, knus stadionnetje

Met ook zeer tegenvallende bezoekersaantallen

Willy Dullens zet zijn bril goed, ja echt waar 0-2 winst

Seku maakt de 0-1, hoe ?? Dat weet ie zelf niet eens maar dat doet er ook niet toe 🙂

Smile van oor tot oor bij Don Ramon

Toch weer ruim 80 man sterk aanwezig, ondanks alles…….

Keeperstrainer Richard Bessems

zegt het voor…..maak nou gewoon de 0-2

Opluchting en blijdschap op de bank……in blessuretijd de 0-2 door Jordi Briels

Support bedanken……..hoort er ook bij

Wat een smile, die ging er voorlopig niet van af