Rode kaart Vlug breekpunt in wedstrijd

Fortuna Sittard – FC Den Bosch = 1-2

Fortuna Sittard resteert dit seizoen alleen nog maar finales, wedstrijden van het jaar. Onze BVO kende voor de winterstop simpweg een te slechte periode om achterover leunend de play-offs te bereiken. Een sportief doel dat aansluit bij de doorlopen schuldensanering van 12 a 13 miljoen en de ontwikkeling van de Sportzone en de hoop dus op betere tijden.

De thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch dan ook de 2 de finale van onze BVO na de winterstop. Een 6 punten duel welke gewonnen diende te worden. Een lastige opgave bezien de staat van het veld, matig bezoekersaantal (2.500) en scheidsrechter Van den Kerkhof als leidsman. Geen onmogelijke opgave en op voorhand dan ook het vertrouwen in een goed resultaat.

Trainer Wil Boessen kende met Roel Janssen een geschorste speler en zag de geblesseerden Niels Vets nog niet aanhaken bij de selectie. De basiself echter een ervaren Jupiler League team:

Kaya

Hendrickx – De Boer – Dreesen – Kis

Vlug –Voorn – Gulpen – Zennaro

N’Koyi – Nepomuceno

De belangen van een overwinning bleken al in de eerste minuten van de wedstrijd niet doorgedrongen bij de spelersgroep. FC Den Bosch vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en binnen een kwartier spelen 4 kansen voor de Brabanders die hun vizier niet op scherp hadden staan.

Een aloude voetbalwet trad in werking. De eerste de beste kans van Fortuna Sittard (25 minuten) eindigde nog op de paal. Jeffrey Vlug, welke één van zijn betere wedstrijden van het seizoen speelde, schoot de bal van 20 meter op de binnenkant van het ijzer. Niet veel later Patrick N’Koyi met de 1-0. Een goede aanval via de rechterkant (Vlug) en de afgemeten voorzet: bam 1-0.  Zonder groots te spelen een kille zakelijkheid in Sittard-Geleen welke doet denken aan de beste tijden van weleer.

Yoann de Boer, Ramon Voorn en Patrick N’Koyi ontpopten zich als ware helden en speelden een goede wedstrijd. FC Den Bosch bleef gevaarlijk maar had de 1 ste helft simpelweg geen geluk, miste kunde.

In de rust de hoop op de tribunes dat trainer Wil Boessen de spelers van Fortuna Sittard zou wakker schreeuwen. Het tegendeel bleek waar. Onze tegenstander vlak na het openingsfluitje van de leidsman wederom de bovenliggende partij. De Brabanders hielden het spel goed breed en de gelijkmaker hing in de lucht. Fortuna Sittard kwam er niet aan te pas en de aanwezige toeschouwers aanschouwden een typische Jupiler League wedstrijd. Veel spanning, weinig goed voetbal.

Rust

Na 65 minuten spelen het keerpunt in de wedstrijd. Hoewel de uitploeg deze avond veel te vaak de bovenliggende partij bleek, resulteerde  één en ander amper in doelgerichte kansen. Een rode kaart voor Fortunees Jeffrey Vlug  na een dik uur spelen gaf de bezoekers echter de benodigde power. Vlug gleed enigszins ongelukkig (slecht veld) vol van achteren in een tegenstander. Leidsman Van den Kerkhof zonder enige keuze.

Toch was het Fortuna Sittard welke de wedstrijd had kunnen beslissen. De enige kans van de 2 de helft voor de thuisploeg na 75 minuten spelen. Een mooie combinatie van de invallers Aziz Khalouta en Jordie Briels. Het schot van de Limburger met venijn, maar zonder resultaat.

De 1-1 in de 83 ste minuut en de 1-2 in blessuretijd bezorgden de 140 meegereisde uitsupporters een goede avond. Binnen Fortuna Sittard resteert een domper van jewelste. Fortuna Sittard speelde een buitengewoon matige wedstrijd. Bijna 70 minuten loeren op de counter. De één noemt het zakelijk, de ander niet om aan te zien.

Volgende week speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd, wederom een finale welke gewonnen moet worden. Op 1 zaterdag 2014 is De Graafschap uit Doetinchem gastheer. De wedstrijd begint om 16.30 uur.

Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .