Roel Janssen: ‘ ik weet wat er van ons verwacht wordt’

Woensdagavond treffen streekrivalen Roda JC en Fortuna Sittard elkaar in de KNVB Beker. Een treffen waar fans van beide ploegen lang naar hebben uitgekeken. De laatste keer dat Roda en Fortuna tegenover elkaar stonden was in 2015. Grote man toen: Roel Janssen.

De Fortuna-verdediger scoorde destijds drie keer, wat hem meteen de status van derbyheld in Sittard opleverde. „De mooiste wedstrijd van mijn leven”, noemt Janssen het duel van destijds. „Ik word er nog heel vaak op aangesproken, zeker nu ik weer in Sittard speel.”

Janssen is zich als Limburger bovendien bewust van het belang van de wedstrijd. „Ik weet natuurlijk hoe de verhoudingen liggen. Dit leeft ontzettend, een heel beladen wedstrijd. Voor de gemiddelde supporter is dit de wedstrijd van het seizoen.” In het geval van Fortuna komt daar nog bij dat de club in zwaar weer verkeert na de slechte competitiestart. „We hebben maandag met elkaar gesproken en weten dat wat we zondag lieten zien niet kan. Ik heb daar ook wel last van, leg dat niet zomaar even langs me neer. In die zin is het fijn dat er meteen weer zo’n belangrijke wedstrijd komt waarin je je kunt revancheren.”

Bron: Dagblad de Limburger

Geef een reactie