Spectaculaire wedstrijd beloften dames

FORTUNA  BELOFTEN  GEVEN  VENLOSCHE  BOYS  GOED  PARTIJ.

In een levendige wedstrijd wisten de beloften van Fortuna Sittard het twee klassen hoger spelende Venlosche Boys goed partij te geven. De wedstrijd werd gespeeld in 3 parten van 30 minuten. In de beginfase zette Maisam Wehbe Jorieke van Zandvoort vrij voor de keepster maar Jorieke schoot tegen de keepster van Venlosche Boys op.

De beloften bleven dicteren en Marieke Vanwersch schoot de bal over en ook Roos Notten deed dit na een voorzet vanaf de achterlijn van Shirley Kocacinar. Venlosche Boys ging steeds beter spelen en Dionne Vasmeer moest twee keer redden. Glynis Vromen werd  door  Maisam Wehbe  goed in de diepte gestuurd en haar voorzet eindigde in de armen van de Venlosche Boys keepster. Dionne Vasmeer moest nog enkel malen reddend optreden, maar on de 25 e minuut moest zij toch zwichten 1-0. Met deze stand ging men ook na 30 minuten rusten.

De tweede helft startten de beloften weer voortvarend en in de 5 e minuut tekende Shirley met een wervelende actie voor de gelijkmaker 1-1.

Venlosche Boys ging weer drukken en Inge  Knops  trof de lat en Dionne Vasmeer redde uitstekend. In de 13 e minuut van de 2 e helft stuurde Glynis Vromen Shirley Kocacinar in de diepte en vrij voor de keepster wist zij de bal mooi in het doel te lobben.

Vier minuten later was weer Inge Knops die de lat trof en na 19 minuten werd een goede inzet van Venlosche Boys door Dionne Vasmeer uit het doel geranseld, maar de bal werd in de rebound tegen het net gekopt 2-2. In de 27 e en 28 e minuut  zou Venlosche Boys de stand naar een 4-2 voorsprong tillen. Na een langere pauze werd de 3 e helft  ingezet met een uitstekende redding van Dionne Vasmeer. In de tegenaanval kreeg Cita  Caessens de kans om de scoren maar miste. Na 4 minuten bracht Brenda Keulen Venlosche Boys met een kopbal uit een corner op 5-2. Even later zou Brenda Keulen vrij voor Dionne Vasmeer verschijnen maar Dionne redde. Rond de 10 e minuut scoorde Demi Schipper beheerst 5-3. Twee minuten later was het Jiska Theunissen die  snel een vrije trap nam  en Cita Caessens  kopte uitstekend raak 5-4.

Chantal Baghuis zorgde nog voor 6-4  en Jiska Theunissen  zorgde  met een wervelende actie voor de eindstand 6-5.

Auteur: Fortuna SC, Pierre Hensgens