Strijd der giganten: Dordt – Fortuna

Fortuna Sittard verloor eerder dit seizoen met 0-1 en zinspeelt op revanche

Fortuna Sittard begint als trotse koploper van de 4 de (en laatste) periode aan de 29 ste competitiewedstrijd van het seizoen 2013-2014. Tegenstander in Dordrecht niemand minder dan de koploper van de Jupiler League. Een strijd der giganten welke niet voor niks live uitgezonden wordt op de Nederlandse TV (FOX).

Een wedstrijd voor de eer, voor de punten en vast op het scherpst van de snede. Fortuna Sittard mag zich bewijzen. Waar men afgelopen weken tegen relatief makkelijke tegenstanders zich prima staande wist te houden zullen de komende weken bepalen of we op het eind van de reguliere competitie play-offs waardig zijn.

Wil Boessen (trainer Fortuna Sittard) weet zich gesterkt met het gegeven dat hij over een relatief fitte selectie beschikt. Er zijn geen schorsingen en naast Vets (centrale verdediger) ontbreekt ook Dreesen (centrale verdediger).

Mogelijke basisopstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hendrickx – De Boer – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – Zennaro

Khalouta – N’Koyi – Nepomuceno

Onze tegenstander draait een fantastisch seizoen. Alles lijkt de kant op te vallen van de Zuid-Hollanders. Zelfs deze vrijdag, want scheidsrechter van den Kerkhof mag het duel der giganten in goede banen leidden. Onze leidsman floot Fortuna Sittard dit seizoen 3 maal eerder en trok hierbij direct rood voor Vlug (FC Den Bosch thuis, bij een stand van 1-0. Einduitslag 1-2 verlies) en voor Yoann de Boer (Volendam thuis, bij een stand van 2-2. Einduitslag 2-3 verlies). Met een beetje fantasie kunnen we stellen dat deze scheids ons dit seizoen 5 punten heeft gekost.

Goed, de 3 de wedstrijd was overigens VVV Venlo uit (1-1). Wonderwel geen rode kaarten. Voor de liefhebbers van nietszeggende statistieken. Van den Kerkhof deelde in 17 gefloten Jupiler League wedstrijden 52 kaarten uit waarvan 6 maal de kleur rood.  Daarbij gaf hij 5 pingels.

FC Dordrecht. Zoals gesteld, de groen-witten draaien een geweldig seizoen. Clubtopscoorders zijn de aanvallers Erixon Danso en Giovanni Korte, twee spelers met Eredivisie ervaring (resp. FC Utrecht en ADO Den Haag).  Beide spelers scoorden 12 maal dit seizoen.

De aanwezige Fortuna Sittard moeten niet raar opkijken als er in de 4 de minuut van de wedstrijd een oorverdovend applaus zal plaatsvinden. Het is morgen een jaar geleden dat oud speler/trainer Theo Bos (die met nummer 4 speelde) is overleden. Eén van de aanwezigen op de tribune die zal applaudisseren zal FC Dordrecht trainer Harry van den Ham zijn. De trainer liet zich vorige week wat teveel gaan in de verloren uitwedstrijd (3-2) tegen FC Eindhoven. Van Ham past wel binnen de clubcultuur van FC Dordrecht want de spelersgroep kent een jarenlange traditie van fysiek ingestelde spelers. Een mooiere benaming voor een schopploeg zeg maar.

Aan Dordtse zijde herkennen we 1 oud-Fortunees: Jesse Mayele. De voormalig (jeugd) topschutter van Fortuna Sittard heeft zijn draai gevonden binnen Dordrecht en is inmiddels bezig aan zijn 4 de seizoen voor de schapekoppen.

Goed, de wedstrijd begint deze carnavalsvrijdag om 20.00 uur. Wat het gaat worden, ach laten we eens carnavalesk een voorspelling wagen: 0-3 middels een hattrick van Patrick N’Koyi. Eens moet de eerste keer zijn.

Statistieken (laatste 5 ontmoetingen in Dordrecht) met de wetenschap dat we de thuiswedstrijd eerder dit seizoen met 0-1 verloren.

·         Seizoen 2012-2013: FC Dordrecht – Fortuna Sittard = 0-1

·         Seizoen 2011-2012: FC Dordrecht – Fortuna Sittard = 1-1

·         Seizoen 2010-2011: FC Dordrecht – Fortuna Sittard = 3-0

·         Seizoen 2009-2010: FC Dordrecht – Fortuna Sittard = 2-1

·         Beker 2009-2010: FC Dordrecht – Fortuna Sittard = 2-1

Its’s showtime.

Nawoord: uiteraard is Radio Fortuna SC hedenavond weer present met een LIVE internetradio verslag . Onze uitzending begint om 19.30 uur!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen