Tegen geweld, voor Fortuna Sittard

Geweld kan niet. Dit geldt dus ook voor voetbal supporters!

Fortuna SC staat voor positieve ondersteuning van Fortuna Sittard en keurt dan ook elke vorm van geweld absoluut af. In de laatste weken heeft de rivaliteit tussen Roda JC en Fortuna Sittard ludieke vormen gekend, iets waar vele mensen van hebben kunnen genieten. Deze onderlinge rivaliteit leidt tenslotte tot een aantal prachtige derby’s waar vele duizenden Limburgse voetballiefhebbers plezier aan beleven.

Wij hebben vernomen dat op zaterdagavond enkele tientallen Fortuna Sittard supporters met een spandoek langs de A2 stonden. Om voor ons nog onduidelijke redenen zouden de bussen met supporters van Roda JC zijn gestopt en heeft er vervolgens een confrontatie plaatsgevonden. Dit is slecht voor het imago van onze trots Fortuna Sittard, voor Roda JC en voor het Limburgse voetbal.

Wij betreuren dit dan ook ten zeertste en distantieren ons van dit geweld. Net zoals de media kennen wij echter lang niet alle feiten. Wij wachten dan ook eerst de onderzoeken af voordat we inhoudelijk willen reageren op de gebeurtenissen.

Tot slot spreken we de wens uit dat we met Fortuna Sittard verder kunnen bouwen aan een gezonde en mooie toekomst. In dat kader zien we ook zeer uit naar een spannende, doch sportieve derby wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Namens het bestuur van Fortuna-SC