Dames 2 pakken kampioenschap!

Aan het eind van vorig seizoen werd duidelijk dat dames 1 structurele aangroei nodig had. De logische optie hiervoor was het oprichten van een beloftenelftal, alweer talenten konden rijpen voor het grote werk bij het eerste. Na de nodige strubbelingen met de KNVB en een succesvolle talentendag, trad het beloftenelftal aan in de 3de klasse, uiteindelijk veel te laag ingedeeld door onze teer beminde voetbalbond.

Trainsters Annika en Liv pakten de taak echter met verve op en met even veel vuur als beide voor dames 1 speelden, werden de beloftes getrained en gecoached en niet zonder resultaat. Afgelopen zondag was dan eindelijk HET moment daar: de kampioenswedstrijd. Tegenstander: de nummer 4 van de competitie, OVCS.

Opstelling:
Melissa Winthaegen
Sitha Caessens – Marieke Vanwersch – Chayenne Corstjens – Esmeralda Jaspar
Maisam Wehbe – Gigi Verkennis – Rimke Eurlings
Mariëlle Janssen – Roos Notten – Madelon Dohmen

De beloftes begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er druk gezet op de Sittardse tegenstandsters. In de 3de minuut al resulteerde dit in de 1-0. Waar een schot van Roos Notten nog niet lukte, pikte goaltjesdief Mariëlle Janssen de afgeslagen bal op bij de achterlijn, om deze meteen met een bekeken schot in de lange hoek achter de keepster te leggen. De vroege voorsprong was geen teken om het rustiger aan te doen en achtereenvolgens Madelon Dohmen en Roos Notten kregen prima kansen op de 2-0. Deze liet echter nog op zich wachten, ook door prima keeperswerk aan de zijde van OVCS.

In de 35ste minuut dan toch de 2-0, Sitha Caessens de gelukkige. Dit was ook meteen de ruststand.

Na de rust lijken de beloftes het feest alvast te willen beginnen, maar dan op het veld. Zo goed als meteen na de aftrap scoort Madelon Dohmen de 3-0 en is het helemaal duidelijk dat OVCS geen echte tegenstand meer kan bieden. Een volgende mijlpaal wordt bereikt in de 49ste minuut: Mariëlle Janssen laat zien een superspits te zijn in dit elftal: de 4-0 op het scorebord en haar 50ste treffer dit seizoen voor het beloftenelftal. Enkele minuten later doet OVCS nog wat terug door de 4-1 te scoren (opvallend: dit is de eerste tegengoal die de beloftes te verwerken krijgen sinds de eerste periode. De wedstrijd is hiermee echter nog niet gedaan: na een overtreding in de 16 van OVCS, mag captain Marieke Vanwersch haar bijdrage leveren aan de feestvreugde: 5-1 ! OVCS tikt de 5-2 nog wel op het scoreboard enkele minuten voor tijd, maar invalster Laura Gerards besluit in de 89ste minuut het startschot te geven voor het welverdiende kampioensfeestje door de 6-2 te maken. De scheids fluit al snel af en dan is het tijd om te vieren waar een seizoen lang hard voor is gewerkt.

De beloftes staken met kop en schouders boven de rest van hun competitie uit en hebben dan ook volkomen terecht promotie afgedwongen.

De eindstand: met klinkende cijfers eerste geworden.