Maisam Wehbe – Sitha Caessens – Laura Gerards

Roos Notten – Mariëlle Janssen – Demi Schipper

Wissels: 60′ Laura Gerards en Esmeralda Jaspar eruit voor Gigi Verkennis en Chayenne Corstjens 86′

Demi Schipper en Maisam Wehbe eruit voor Kyona Lacroix en Kelsey Lamers

Zondagochtend speelden de beloften van onze vrouwenafdeling hun eerste officiële wedstrijd. In Tegelen waren de tweedeklassers van SC Irene de eerste tegenstander voor de beker. Fortuna kende een vliegende start dankzij een vroege goal van Roos Notten. Na 6 minuten spelen besloot ze van buiten de 16 meter te schieten. Op de eerste de beste bal die tussen de palen kwam had de keepster al geen antwoord waardoor de 0-1 al vroeg op het scorebord stond. Amper 5 minuten later haalde Mariëlle Janssen de achterlijn en legde terug op Laura Gerards. Laura had de hoek voor het uitzoeken en schoot de 0-2 binnen. Na precies een kwartier spelen waren de rollen omgedraaid. Laura zette met een prima steekbal Mariëlle vrij voor de keepster waarna het voor Mariëlle een koud kunstje was om de 0-3 te maken. Na bijna een kwartier zonder goalen was het wederom Roos die het vanaf afstand probeerde. Dit keer kwam de keepster nog net aan de bal maar kon niet voorkomen dat de bal alsnog via de onderkant van de lat erin vloog. 5 minuten voor rust kon SC Irene nog een keer de aftrap gaan oefenen. Rechtsback Jiska Theunissen kwam goed mee naar voren en gaf een harde, lage voorzet. Mariëlle maakte goed gebruik van de zeeën ruimte die ze kreeg en ronde rustig af.

Omdat de wedstrijd in de eerste helft al lang beslist was werd SC Irene in de tweede helft wat meer balbezit gegund. Toch was de eerste kans van de tweede helft voor Fortuna. Een afstandsschot van Sitha Caessens werd met de voeten gered door de keepster waarna Mariëlle de rebound in kon schieten. Omdat Mariëlle buitenspel stond moest er nog gewacht worden op de 0-6. Nadat ze de eerste helft bijna wortel had geschoten had Melissa in de tweede helft iets meer te doen. SC Irene kreeg een vrije trap na een handsbal op 20 meter van de goal. De vrije trap werd hard genomen en belandde via Melissa haar handen op de bovenkant van de lat. In de 79e minuut bepaalde Demi Schipper de eindstand op 0-6. Mariëlle zette goed door op de keepster waardoor de bal voor de voeten van Demi viel die de bal makkelijk in de lege goal kon schieten.

Donderdag 29 augustus treden onze beloften op het terrein van SVM weer aan voor de beker. SVC2000 uit Roermond, welke ook bij de beloften in de competitie is ingedeeld, is dan om 19.30 uur de tegenstander.

Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops