Trainer Ben van Dael aan het woord

Fortuna Sittard kent een nieuwe trainer. Ben van de Vijzel zoals trainer van Dael ook wel in Swalmen wordt genoemd. Zijn vader heeft/had blijkbaar een drogisterij (de Vijzel) in het dorp. Een bevlogen oefenmeester in ieder geval welke bij de plaatselijke rooms katholieke voetbalvereniging hoog staat aangeschreven zo blijkt uit een informatief belrondje in het dorp.  Onze oefenmeester worden uitstekende analytische vaardigheden toebedacht. Communicatief sterk. Hoe één en ander zich vertaalt binnen Fortuna Sittard moet blijken. Onderstaande zijn eerste communicatie jegens de seizoenkaarthouders van onze club in de voorbereiding op komende vrijdag wanneer onze jongens hun degens kruisen met FC Emmen.

“Bij de eerste kennismaking met de spelersgroep merkte ik dat ze bereid zijn veel te geven en goed te luisteren. De eerste prioriteit is om strak in de organisatie te spelen. We hebben al 43 goals tegen en dat zijn er natuurlijk veel te veel. We zijn vanaf maandag vol aan de bak gedaan met veldtrainingen en een krachttraining. In een powerpoint-presentatie heb ik de groep laten zien wat er van ze verwacht wordt. Ook hebben we spelsituaties doorgenomen via een video-analyse. Ik wil de spelers houvast geven, zodat het geloof terugkeert. Ik hoop vrijdag een en ander terug te zien van waar we deze week hard aan gewerkt hebben. Ik analyseer vooraf iedere tegenstander, maar het belangrijkste is van onze eigen kracht uit te gaan. De kwaliteit van de groep bepaalt ook de speelstijl. Zoals eerder aangegeven willen we eerst zorgen dat we goed georganiseerd spelen en dat de onderlinge samenwerking beter gaat. We zullen vrijdag vanaf het begin scherp moeten zijn om een goed resultaat te kunnen behalen.”

De wedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Emmen begint vrijdag 11 december 2015 om 20.00 uur. Locatie ons eigen Fortuna Stadion.

Fortuna SC, Linford