Transfer nieuws en geruchten (09/01/2020)

Nieuwe spelers.

Op het traditionele L1 directeuren-bal gaf Ivo Pfennings aan dat de club tevreden is over de huidige selectie, maar dat er altijd naar gerichte versterkingen gekeken wordt. Voorwaarde daarbij is dat het financieel haalbaar is. De hoogste prioriteit is daarbij een aanvaller, liefst een diepgaande (linker) flank speler. Als tweede prioriteit werd de (rechts) back positie genoemd en als derde een middenvelder.

Voor de linksbuiten positie meldt The Daily Telegraph  dat Fortuna Sittard belangstelling heeft voor de 21-jarige buitenspeler Chris Willock. Willock werd opgeleid door Arsenal, vertrok in 2017 naar Benfica en werd het afgelopen half jaar uitgeleend aan West Bromwich Albion. De jeugdinternational van Engeland kwam echter niet één keer in actie namens het eerste elftal van The Baggies. Mogelijk gaat hij zijn heil nu dus buiten The Hawthorns, in Sittard, zoeken.

Voor de middenveld positie “solliciteerde” Jose Rodriguez via Social Media enige kwartalen geleden nog, maar zijn juridische en financiële context is tamelijk “ondoorzichtig“.  Betere papieren voor de middenvelder positie lijkt Carlos Faya te hebben. Faya heeft namens Venezuela deelgenomen aan Sudamericano Sub 17, het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder de 17. Ars bevestigt dat met het oog op de toekomst Fortuna graag door wil met de 17-jarige middenvelder uit Venezuela. Het jonge talent traint al bijna het hele seizoen mee en maakt een uitstekende indruk op de technische staf. Omdat hij in januari 18 wordt, mag Fortuna de speler een contract aanbieden.

Fortuna Sittard huurt sinds dit seizoen linksback George Cox van Premier League-club Brighton & Hove Albion. Cox heeft een aflopend contact tot medio 2020 bij de Engelse club. Fortuna heeft een optie toe koop bedongen, waarbij  de 21 jarige gezien wordt als een serieuze kandidaat -zeker na het vertrek van Pinto- voor de (lange termijn) linksback positie.

 

Vertrekkende spelers

Aron Dobos gaat normaal gesproken vertrekken bij Fortuna. De vleugelaanvaller is bezig met een transfer.Vermoedelijk gaat de Hongaar naar een club in Slowakije. Of de aanvaller die nog tot de zomer van 2022 vastligt uiteindelijk verhuurd of verkocht gaat worden is nog niet duidelijk. „Dat zou allebei nog kunnen”, laat Ars weten

Fortuna Sittard gaat na de winterstop ook zeker niet verder met aanvaller Agim Zeka en verdediger Sander Rau.  Zeka is een Albanees van 21, die vorige winter op huurbasis overkwam van Lille uit Frankrijk. Hij kwam weinig toe aan spelen, onder meer door blessures. Hij gaat terug naar zijn club Lille. De 19-jarige Sander Rau uit Vaals kwam dit seizoen uit voor de beloften. Hij doorliep de hele jeugdopleiding in Sittard, maar nu scheiden de wegen van de club en de speler.

Mica Pinto zal na de winterstop niet terugkeren bij Fortuna Sittard. De linksback vertrekt naar Sparta waar hij een contract tot 2021 tekent, met de optie tot nog een extra jaar. Het contract van Pinto liep na deze zomer af. De verdediger had intern al aangegeven verder te willen kijken waardoor dit het laatste moment was waarop Fortuna nog geld voor Pinto kon krijgen. De verwachting is dat Fortuna tussen de twee en drie ton voor Pinto krijgt, maar technisch manager Sjoerd Ars wil daar geen uitspraken over doen. Hij spreekt enkel van een ‘prima transfersom’.

De Portugese aanvaller Lisandro Semedo (23) is bij Fortuna Sittard tot medio 2022 onder contract.  De behendige vleugelspeler speelt dit seizoen op huurbasis voor de Griekse club OFI Kreta, waar hij een uitstekende indruk heeft achter gelaten.  Net zoals een jaar geleden is er wederom serieuze belangstelling voor de Portugees. Vorig jaar was de Engelse club West Bromwich Albion bereid een transfersom van 2,5 miljoen euro te betalen voor Semedo. Die deal ketste echter af na wisseling van board management bij de Engelse club. Nu lekt het gerucht dat de Griekse topclub Olympiakos Lisandro Semedo zou willen overnemen. Dat lijkt echter nog niet aan de orde te zijn, mede ook omdat  OFI Kreta een optie tot koop heeft verkregen in de huurverbintenis. Technisch manager Sjoerd Ars laat weten dat Olympiakos wel een van de clubs is die interesse heeft in de door Fortuna verhuurde Semedo.

In het bakje van echte geruchten plaatsen we het nieuws van de podcast FC Afkicken over een mogelijke transfer van Mark Diemers naar het Turkse Sivasspor. Deze club is de verrassing van de Süper Ligen en is nu zelfs winterkampioen van Turkije. Of de meest gevloerde speler van de eredivisie überhaupt belangstelling heeft in een buitenlands avontuur valt nog maar zeer te bezien. Met een hoogzwangere vrouw en dus een baby op komst heeft Diemers in oktober al het volgende aangegeven “Mijn vriendin is zwanger en wil graag in Nederland bevallen. Dus de kans is heel groot dat ik ook na de winter nog bij Fortuna speel.” Maar goed, in een tijd van oliebollen en appelflappen is het een passend artikel :).

Geef een reactie