Twee derbyzeges in één seizoen, lukt het Fortuna?

5 maart 2012, de datum van de laatste thuisoverwinning van Fortuna op MVV. Maandag, bijna vijf jaar na dato, krijgt Fortuna de kans om de sjengen eindelijk weer eens de baas te zijn in eigen huis. Nadat de wedstrijd vrijdag werd afgelast, krijgt Fortuna maandag de kans om te winnen. Waar Fortuna in eigen huis weinig succes heeft tegen MVV, zijn we in Maastricht al jaren de baas. Niet alleen op het veld, maar ook op de tribunes. Zo ook eerder dit seizoen, in Maastricht werden de sterrendragers met 1-2 verslagen. Hetgeen is ook het devies voor de derby van vrijdag: Fortuna zowel op het veld als op de tribunes de baas.

Na een hectische fase die trainer Oliseh uiteindelijk de kop koste, lijkt Fortuna de rug weer langzaam te rechten. In de afgelopen twee duels werd er gelijk gespeeld tegen toppers NEC en Telstar. MVV kent een zeer matig seizoen. Echter, MVV is in vorm de laatste weken. Cambuur, NEC en Almere werden achtereenvolgens verslagen. De terugkeer van Nwakali lijkt wonderen te hebben gedaan voor de sjengen. De talentvolle Nigeriaan lijkt zijn ploeggenoten uit hun vormcrisis te trekken. Maandag is het aan Fortuna om MVV een klap toe te dienen.

MVV Maastricht

Na een seizoenshelft met vele blessures, kan MVV eindelijk weer over een redelijk complete selectie beschikken. Dit komt o.a. tot uiting in de kracht van de bank van MVV. Waar in de eerste seizoenshelft met regelmaat nauwelijks wisselspelers beschikbaar waren, nemen nu spelers als Koolhof, Mmaee, Moustafa en Loshaj plaats op de bank. Uitblinkers aan de kant van de Maastrichtenaren zijn rechtsbuiten Okita, rechtsback Ciranni en de reeds genoemde Nwakali. Met name de linkervleugel van Fortuna wacht dus een zware avond. Op het middenveld van MVV zien we ook ex-Fortunees Mares. Hij krijgt de voorkeur boven o.a. Koolhof en Loshaj. Verwachte opstelling MVV Maastricht: Verrips, Ciranni, Perreira, Martina, Janssens; Nys, Mares, Nwakali; Okita, Yildrim, Schroijen.

Fortuna Sittard

Fortuna lijkt zich langzaam te herstellen. Na vier opeenvolgende nederlagen wist de ploeg van Braga en Hofland één puntje te pakken tegen zowel Telstar als NEC. Sinds Hofland en Braga het roer hebben overgenomen van Oliseh, lijken Braun en Dianessy hun basisplaats te hebben verloren. Essers en Cantwell hebben deze plekken overgenomen. Middenvelder Saddiki ontbreekt met een schorsing. Achter het meespelen van Özer, Semedo en Smeets staat nog een klein vraagteken, maar het lijkt erop dat ze kunnen spelen aanstaande maandag. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Koijc; Semedo, Cantwell, Vidigal; Stokkers.