U19 en U17 kampioenskandidaten !

Zaterdag 11 oktober, de herfst is bezig en toch schijnt het zonnetje op sportpark het Anker in Buchten. In een heerlijk najaarszonnetje (dat nadien plaatsmaakte voor wat korte buitjes) hebben zich een kleine 100 toeschouwers verzameld voor wederom een topper in de 2e divisie B voor landelijke jeugdteams.

Koploper Fortuna Sittard U17 ontvangt naaste belager Velo uit Wateringen en gezien de stand zou het een spannende pot moeten worden. Immers staan de bezoekers op een tweede plek. Voor aanvang wordt er een minuut stilte in acht genomen. Dit alles ter nagedachtenis aan vrijwilliger en erelid John Leinarts, die afgelopen week overleed.

De realiteit blijkt anders, de Fortunezen onder leiding van Gino Facenna blijken toch wel één en wellicht wel twee maatjes te groot te zijn. Na een wervelend begin staat de thuisclub binnen 10 minuten op 2-0 door doelpunten van Faissal Argaboui en Sean Chudik. Die stand leidt al snel tot enige ergernis bij de trainersstaf van de bezoekers die, hoe kan t ook anders, de schuld neerleggen bij de scheidsrechter. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze ook zo nu en dan de weg kwijt was en warrig floot, maar de wedstrijd werd hier niet echt door beïnvloedt, hetgeen ook opperwebbie Kiprich en ex-webbie Linford zagen. Zij bekeken het vanaf hun barkruk, achter glas, met een potje bier in de handen :). Ook Rick Geenen komt zijn club en ex-teamgenoot Gino Facenna steunen en op de vraag mijnerzijds wanneer hij nu terugkomt antwoordt hij met een knipoog : ´Det mosse neet aan mich vroage !´.

Bij rust staat de 2-0 stand nog steeds op het bord en krijgt deze webmaster bezoek van een Maasbrachtse bezoekster die even kwam informeren of er nog wafels waren :)….de laatste kreeg ze van me.

Als dank stuurde ze me een foto van een nieuw groot talent dat vanaf maandag bij Fortuna zal aansluiten. De nog net niet unanieme technishe staf had de kans hem nog even te bekijken, echter de trainer van de bezoekende club liet hem slechts de vlag hanteren. Wellicht toch een laatste redmiddel om de transfer te voorkomen. Velen van jullie zullen hem waarschijnlijk kennen en dus zal ik de naam niet verder kenbaar maken. Indien de ondertekening doorgaat maandag, sluit Fortuna ook meteen een contract af met een nieuwe subsponsor, te weten Coca Cola. En dat zou wellicht ook goed nieuws betekenen voor Fantafrank, want zoals iedereen wel weet leveren zij ook de echte Fanta 🙂

Verder over het voetbal. Als de tweede helft wordt afgetrapt blijkt al snel dat Velo de hoop al min of meer heeft opgegeven. Opvallend trouwens ook dat de nummer 2 toch een stuk minder sterk speelt dan twee weken geleden de toenmalige nummer 2. Zegt dit iets over de kracht van Fortuna of over de zwakte van de rest van de competitie, vraag ik me dan af. Hoe dan ook, Fortuna combineert leuk en scoort na ruim 10 minuten de 3-0, een mooie vrije trap vanaf 20 meter in de kruising door Perr Schuurs, de zoon van Lambert inderdaad. Nog eens tien minuten later scoort Tom Ghislain de 4-0 en als Faissal Argaboui zijn tweede vlak voor tijd erin prikt staat een 5-0 eindstand op het scorebord.

De assistent trainer van Velo laat zich nog even kennen en weigert de assistent trainer van Fortuna Sittard een hand te geven. Een goed voorbeeld voor zijn spelers zal ik maar zeggen. De U17 wint wederom en blijft ongeslagen, zelfs zonder puntverlies, aan kop staan en laat de hoop opkomen dat we dit jaar toch minimaal 1 kampioensteam gaan hebben.

De winnaars EN trotse koplopers lopen uit richting café d´n Aezel. Fortuna SC wenst hun heel veel succes de rest van het seizoen.

Overige uitslagen oudste academy teams :

Spartaan ´20 U19 – Fortuna Sittard U19 2-4

Doelpuntenmakers waren 2* Francis N´goy, 1* Milahd Mansoori en 1* Clint Essers. De U19 zit, met slechts 1 punt achterstand, koploper NAC op de hielen

Sparta U15 – Fortuna Sittard U15 4-0

RJO Eindhoven/PSv U14 – Fortuna Sittard U14 11-0

Fortuna SC, Harald