Uniek Docu-Boek “Prikken & Porren”

In het hedendaagse transfergeweld zou je bijna vergeten dat enkele maanden geleden enkele honderden bezoekers van de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Mvv echte doodsangsten hebben uitgestaan toen compleet falende politie eenheden te pas en te onpas burgers deden opjagen, slaan of bedreigen. Meer dan honderd klachten kwamen binnen een week bij de politie binnen. Helaas weigerde de politie Limburg meer klachten aan te nemen en/of in een proces verbaal / formele klacht om te zetten.

Maar de strijd voor rechtvaardigheid is daarmee nog lang niet gestreden. Zo heeft de Fortuna SC, olv fotograaf en vormgever Janko Knops en webmaster Kiprich (content) een rijk gedetailleerd docu-boek gemaakt met daarin de persoonlijke en aangrijpende verhalen van slachtoffers, confronterende foto’s en enkele honderden protest handtekeningen verwerkt. Dit boek is inmiddels klaar en reeds overhandigd aan het landelijke auditteam. In de komende weken zal de landelijke en lokale media / politiek ook een exemplaar gaan ontvangen.

Ook al wil de Politie Limburg en het Openbaar Ministerie of sommige politieke bewegingen dit liever onder het spreekwoordelijke Limburgse tapijt vegen, wij werken daar als Fortuna SC niet aan mee! De strijd zal doorgaan totdat de excuses zijn uitgesproken en de verantwoordelijken op passende wijze gestraft zijn. Dit is goed voor het kunnen afsluiten van deze traumatische avond en om het gevoel van een eerlijke rechtsstaat te behouden (of terug te krijgen)

Het ongeveer 70 pagina’s tellende docu-boek is in zwart-wit (staat voor het stigmatiseren van de supporters) en in bloedrode kleuren met hulp van Maatjes Streetwear gedrukt. De titel “Prikken & Porren” is gebaseerd op de uitspraak die politiechef Veldhuis deed over het slaan van onschuldige burgers door volledige bewapende gevechtseenheden. Hij noemde dat zonder enig empathisch gevoel “Prikken & Porren”.

Het is al met al een uniek stukje Fortuna Sittard (fans) literatuur en in beperkte oplage vanaf vrijdag as verkrijgbaar a 25 euro per boek (dit is de inkoopprijs). Reserveren kan via webmaster@fortunahome.com. We shall not be moved!

Bron: Kiprich en Janko