Update 17-07: Hoe vordert de nieuwe selectie?

Fortuna Sittard heeft de lat hoog liggen bij het aantrekken van nieuwe selectiespelers. Vorig seizoen wisten de Sittardenaren een twintigtal spelers naar Sittard  te krijgen, waaronder enkele spelers die een “next step”  hebben weten af te dwingen.  Inmiddels staat de teller op  8 (Grégoire Amiot, Felix Passlack , Patrick Raintanen, Àlex Carbonell, Adnan Ugur, Rasmus Karjalainen, Vitali Damașan, Jacky Donkor)  Bijgaande een simpele maar overzichtelijke update:

Onze huidige selectie telt drie keepers; Alexei Koselev, Rowen Koot en Abze Jug.

De verdediging. Op papier is de basis van (de start van) vorig jaar er nog wel, maar die kreeg  de oneervolle titel van meest gepasseerde achterhoede. Pak daarbij dat de breedte is weggevallen en de conclusie is dat versterking wenselijk was. De huidige basisspelers lijken de volgende spelers te zijn: Michael Pinto (LB), Wessel Dammers, Grégoire Amiot, Branislav Ninaj en Felix Passlack (RB). De getalenteerde rechtsback komt over van Borussia Dortmund. Nieuwkomer Patrick Raintanen (centraal) en Clint Essers (RB) zullen het de trainer zo moeilijk mogelijk gaan maken.

Op het middenveld zien we een vergelijkbaar beeld. Op papier hebben we (nog) twee (oude) basis spelers (Mark Diemers, Jorrit Smeets) aangevuld met een viertal eigen U19 talenten (Nassim El Ablak, Dimitrios Ioannidis, Bo Breukers en Luc Tinnemans) die samen met de aanwinsten Àlex Carbonell (21),  Adnan Ugur  en  de teruggekeerde Mickael Malsa (keert van een huurovereenkomst terug)  voor de basis mogen gaan strijden.

Fortuna Sittard zou daarnaast nog steeds geïnteresseerd zijn in het contracteren van José Rodríguez . Recent is daar ook de naam van Joe Ledley (32, clubloos) bijgekomen als versterking voor het middenrif.  Ledley was één van de drijvende krachten achter het succes van Wales op het EK van 2016. De middenvelder speelde tot dusver 77 keer voor zijn land.

De voorhoede bestaat inmiddels weer veelal uit (jong) internationals met Djibril Dianessy (L),  Agim Zeka (L),  Amadou Ciss (R) en Áron Dobos (R). Bij een 4-4-2 opstelling lijken echter de aanwinsten Rasmus Karjalainen (spits) en Vitali Damașcan (gehuurd van het Italiaanse Torino FC ) de meest logische basisspelers.

Nieuwe aanwinst is Jacky Donkor. Donkor is een Belgische buitenspeler. De aanvaller wacht nog op zijn debuut in het profvoetbal, maar heeft al een heel voetballeven achter de rug. Hij zag het levenslicht in Gent en begon daar ook zijn loopbaan. Na acht jaar in de jeugdopleiding van AA Gent stapte hij over naar de Belgische topclub Anderlecht. Later maakte hij deel uit van de academie van het Engelse West Bromwich Albion, om vervolgens bij Lokeren weer terug te keren in het Belgische jeugdvoetbal.

ps: Nieuwsgierig wie de grote man achter de transfers is? Lees hier een exclusief interview!

 

1 thought on “Update 17-07: Hoe vordert de nieuwe selectie?

Geef een reactie