Update: Metamorfose Home of true support

’t Fortuna-Home. Het thuishonk van de officiële supportersvereniging van Fortuna Sittard. Ontstaan omdat Hans Erkens de supporters niet langer op de eerste verdieping wilde hebben en ze daarom maar het “spelershome” gaf. Het begin van een tijdperk met veel drama, emotie en pure rauwe passie.

Bloed, zweet en tranen.
Veel fanatieke Fortuna fans hebben in de laatste jaren lief en leed met elkaar in het Home gedeeld. Eeuwige vriendschap met de club is hier gezworen of net ter discussie gesteld. Ricksen, Linford, van Bommel, van Marwijk, Oliseh of Isitan en vele, vele andere (lokale) helden hebben hun “footprint” hier achtergelaten. Er is gelachen, gezongen en gehuild. Veel gehuild.  Mvv thuis (1-7) of Oss thuis (de “red fortuna” wedstrijd), zo maar twee historische momenten in en rond het home met gierende emoties. Heerlijk!

Ondanks deze “old skool” context weet lang (nog) niet iedereen de weg naar het “Home of true support” te vinden. Onbekendheid, ouderwetse faciliteiten, tikje eenzijdig publiek? Alles is mogelijk en eerlijk gezegd maakt het ook niet zo veel uit. Het bestuur van de Fortuna SC en met name de fanatieke vrijwilligers die “het Home of true support” runnen willen graag hun steentje bijdragen aan de positieve ontwikkelingen rondom onze prachtige club.Aan’m dus!

Ondanks de beperkte financiële middelen hebben de vrijwilligers besloten het Home anders te gaan inrichten, lekker te gaan “pimpen” zeg maar. Een grondige schoonmaakbeurt, nieuwe -sfeer- faciliteiten en vooral nog meer old skool Fortuna Sittard fan beleving toevoegen dus. Een spannende transitie die klaar is (moet zijn) voor de eerste thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Spannend. Op 18 augustus is dus niet alleen de opening van het nieuwe seizoen een feit, maar zal ook het herboren Supportershome haar ‘gepimpte- deuren voor alle fans openen.

Status Update juli.
In Juli zijn we begonnen met het slopen van delen van de oude inrichting. Een werkje dat enkele fans wel erg goed af leek te gaan 😉 De sloophamer werd daarna ingewisseld voor de hogedrukreiniger, de dweil en liters schoonmaakmiddel.  Na dagen van geploeter en binnensmonds gezucht konden we ook deze fase achter ons laten. Het resultaat? De situatie zoals we hem feitelijk jaren geleden kregen van Hans Erkens J  Een soort van groot kantoor, leeg…. maar… wel kraakhelder gepoetst en klaar voor de pimp!!!

Augustus.
Inmiddels werkten enkele andere vrijwilligers aan de nieuwe designs voor de bar, verlichting, vloer, deuren, ramen en wanden. Met behulp van alleskunner Maatjes Streetwear zijn die designs inmiddels in prachtige “look & feel” produkten omgezet…heeeeerlijk! In deze update zijn de eerste previews al te zien en het belooft gewoon mooi te worden. Helaas zullen enkele updates iets meer tijd kosten, maar verreweg het meeste is klaar voor de (party) Dordt!

Samen Nao Veure!

gaaaas erop

John zal dat zeker waarderen 🙂

de nieuwe look & feel van de ramen.

kapstokje erbij…graffiti gepoetst!

de nieuwe fanshop

de nieuwe entree van het Home mag er zijn. door Fans, voor Fans.

de achterwand krijgt ook een pimp beurt 🙂

en de prachtige nieuwe achterwand hangt ook!