MVP klassement keert terug!

De wekelijkse stemming voor het Most Valuable Player klassement was een vast begrip op Fortuna Home. Aan de hand van de toegereikte stemmen werd er aan het eind van ieder seizoen een prijs uitgereikt aan de winnaar van het MVP klassement. Echter, het MVP klassement is in 2013 een stille dood gestorven. Met ingang van het seizoen 2017/2018 keert het klassement weer terug! Welke speler weet zich in een rijtje te voegen met voorgaande winnaars Kaya, Scheelen, Wintjens (2), Meul, Grabovac, Christianen, Taiwo en Moutawakil?

Er zijn enkele spelregels verbonden aan de stemming voor de wekelijkse MVP:

1. Er kan gestemd worden op alle spelers die minimaal 15 minuten gespeeld hebben.

2. Iedereen kan aan drie spelers één punt toekennen.

3. Na afloop van een vrijdagavondwedstrijd is het vier dagen mogelijk je stem uit te brengen. Op maandag wedstrijden heeft iedereen twee dagen de tijd om te stemmen. Nadat de stemming gesloten is, wordt de winnaar bekend gemaakt op FortunaSC.

4. Er kan per persoon één keer gestemd worden

Er wordt niet meer gestemd per mail, maar met een nieuw systeem. Om jullie en ons te laten wennen aan het nieuwe systeem, zal er na de wedstrijd tegen SV Bergisch Gladbach 09 een proefrondje worden gedraaid. De uitslag van de oefenwedstrijd tegen Bergisch Gladbach telt uiteraard niet mee voor het totaal klassement.

Ook Fortuna Sittard komt met een wekelijkse Man Of The Match verkiezing. Via de app (die binnekort uit zal komen) kan men in het stadion stemmen op zijn of haar MOTM. De MVP verkiezing op FortunaSC onderscheid zich van de MOTM verkiezing van Fortuna door met een totaal klassement te werken en de mogelijkheid te bieden op drie spelers een stem uit te brengen.