Verlaten Nepo, NKoyi en Amoah Fortuna S?

De aanvallers Patrick Nkoyi en Gevaro Nepomuceno van Fortuna Sittard hebben afgelopen weekend een bliksembezoek gebracht aan de Roemeense club Petrolul Ploiesti. Wat de exacte status van de trip was, is onduidelijk. Wel is het tweetal te zien op een foto, gehuld in sjaals en met een shirt van Petrolul in handen. Fortuna was niet op de hoogte van het bezoek en gaat ervan uit dat het tweetal vandaag in Sittard op de training verschijnt.

Petrolul Ploiesti maakte vorige week de interesse in Nkoyi en Nepomuceno kenbaar bij Fortuna. „Maar verder is er geen contact geweest met die club”, zegt technisch manager Charly Chudik van Fortuna. Beide spelers hebben een per 1 juli 2014 aflopend contract en kunnen daarna transfervrij vertrekken. „Een tussentijdse transfer is voor ons onbespreekbaar, tenzij Petrolul een prijs wil betalen waarvoor wij twee minstens even goede spelers even goede spelers kunnen aantrekken.

Chudik gaat er op dit moment van uit dat het om een transfervrije overgang aan het einde van dit seizoen gaat, maar dan nog vindt de technisch manager de actie van het tweetal ‘zeer vreemd’. „Als Petrolul ze daadwerkelijk wil aantrekken moeten de spelers medisch gekeurd worden. Daar vraag je op zijn minst toch toestemming voor aan Fortuna”, vindt Chudik.

Fortuna trachtte afgelopen weekend vergeefs in contact te komen met Nkoyi en Nepomuceno. Beide spelers namen de telefoon niet op. Ook Kees Ploegsma junior, zaakwaarnemer van de aanvallers, was onbereikbaar voor commentaar. Petrolul heeft een ietwat duister imago. De club werd onlangs door de UEFA voor de komende drie jaar geschorst voor Europees voetbal wegens overtreding van het Financial Fair Play-reglement.

Dat Fortuna Nkoyi en Nepomuceno niet zonder slag of stoot tussentijds laat verkassen heeft ook te maken met het waarschijnlijke vertrek van Patrick Amoah. De aanvallende middenvelder is getrouwd met een Zweedse en wil graag terugkeren naar het Scandinavische land om herenigd te worden met zijn gezin. Fortuna is bereid zijn contract onder bepaalde voorwaarden te ontbinden. Daar staat tegenover dat de kans groot is Muhammed Mert van Racing Genk het komende half jaar bij Fortuna zal spelen. De club hoopt deze week met de Belgische subtopper een huurovereenkomst te sluiten. Mert speelt bij voorkeur links op het middenveld..

Bron: Ddl