VIDEO – Fortuna verliest van Standard Luik: 4-1

Fortuna Sittard heeft vrijdagmiddag een oefenduel tegen de Belgische topclub Standard Luik met 4-1 verloren. De ploegen speelden de wedstrijd achter gesloten deuren: publiek was kennelijk niet welkom. Daardoor is het voor ons onduidelijk hoe het spelbeeld eruitzag. Wel heeft Standard de vijf doelpunten in een korte video van ruim twee minuten op haar YouTube-kanaal geplaatst.

Te zien is dat Aykut Özer, Clint Essers, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Marco Ospitalieri, Amadou Ciss, José Rodriguez, Ahmed El Messaouidi, Gavin Vlijter, Finn Stokkers en André Vidigal aan de wedstrijd begonnen. Milos Kosanovic scoorde de 1-0 na een halfuur spelen uit een corner. Voorafgaand aan de 2-0, nog geen minuut later, verliest Kai Heerings de bal knullig. Vervolgens laat hij zich uitkappen door Mehdi Carcela, die Özer vervolgens kansloos laat. Ook bij de 3-0 ziet Heerings er allesbehalve goed uit. Zijn directe tegenstander Orlando Sá krijgt de bal toegespeeld op de rand van de zestien meter en kapt de verdediger eenvoudig uit om de 3-0 op het scorebord te zetten.

Fortuna komt in de tweede helft terug: Ninaj scoort de 3-1 uit een hoekschop. Verder dan dat komt onze club niet. Sterker nog: Kosanovic vindt voor de tweede maal het net door eveneens uit een corner te scoren.