Volop spanning in Heerenveen!

Zaterdag 27 augustus om 21.00 is het tijd voor het 4e competitieduel, voor Fortuna een reis naar het hoge Noorden, tegenstander: SC Heerenveen. De een is begonnen aan een goede start, bij de ander rommelt het. Trekken de Friezen de goede lijn door tegen Fortuna? Of maakt Fortuna een breekpunt in de onrust en neemt het de eerste punten mee naar Sittard?

SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft een prima seizoensstart tot nu toe, op een 7e plek met 5 punten na gelijke spelen tegen Sparta en Feyenoord en een 4-0 overwinning tegen Vitesse. Toch tempert Kees van Wonderen de verwachtingen, hij is tevreden dat zijn ploeg de lijn die vorig seizoen is ingezet kan doortrekken maar beseft dat het ook nog wel eens in een mindere fase kan komen. Hij geeft aan pas na een duel of 15 zijn conclusie te willen trekken of er voldoende ontwikkeling is geweest. Desalniettemin start Heerenveen aan het duel tegen Fortuna als favoriet. De Friezen incasseerden tot nu toe nog geen enkele tegengoal en wil deze lijn tegen Fortuna graag doortrekken. De selectie is smal dus het is de vraag wat er gebeurt wanneer er reservespelers moeten invallen, om deze reden wil de club in elk geval nog een extra spits vinden. Ze willen alleen vreemd genoeg niet iemand die te goed is omdat dan het succesvolle duo Sarr/ van Hooijdonk uit elkaar gehaald moet worden. Al met al heeft SC Heerenveen geen enkele kopzorg in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard

Waar Fortuna eens een rustig seizoen wenste voor aanvang is daar op dit moment alles behalve sprake van. Vorige week werd volkomen onnodig verloren van Cambuur omdat Sjors Ultee geen antwoord had op de omzettingen van Cambuur trainer Henk de Jong. Twee dagen later werd Sjors Ultee ontslagen met als gevolg dat Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens nu de boel in het gareel moeten krijgen tot de komst van een nieuwe trainer, een pittige opgave. Belangrijkste voor de twee interim coaches was er deze week voor zorgen dat het team niet uit elkaar zou vallen en proberen de rust te bewaren na alle indianenverhalen die afgelopen week in de media kwamen. Heerenveen speelt met een systeem dat moeilijk te bestrijden is, hoe Fortuna dat gaat oppakken is afwachten maar resultaat is heel hard nodig, niet alleen om wat rust terug te brengen maar ook om niet vaster op die gehate 17e plek terecht te komen. Vergoossen en Schepens doen geen uitspraken over wie er wel of niet gaan spelen, er is de hele week over gesproken en ook inbreng vanuit de spelersgroep geweest, het resultaat van die overleggen is zaterdagavond duidelijk. Iedereen is in elk geval inzetbaar.

Mogelijke opstelling: Pandur, Tirpan, Guth, Siovas, Cox, Erdogan, Bassett, Duarte, Córdoba, Yilmaz en Seuntjens

Het duel in Heerenveen staat onder leiding van Dennis Higler. Er reizen minimaal 185 Fortunezen af naar Friesland en voor de thuisblijvers is het duel te volgen op ESPN3.

Geef een reactie