Preview Fortuna Sittard- SC Cambuur

Zaterdag 20 augustus om 18.45 uur speelt Fortuna zijn 2e thuisduel van het nieuwe Eredivisieseizoen, tegenstander is Cambuur Leeuwarden. Twee ploegen die nog wachten op de eerste driepunter. Wie van de twee wordt de gelukkige? Of worden de punten gedeeld?

Cambuur Leeuwarden
Cambuur Leeuwarden staat op dit moment op een 12e plek met 1 punt na een gelijkspel tegen FC Utrecht afgelopen week. De Leeuwarders jagen in Limburg dan ook op hun eerste overwinning, sterker nog op hun eerste doelpunt. De ploeg van trainer Henk de Jong kreeg in het verloren duel tegen Excelsior en het gelijkspel tegen FC Utrecht voldoende kansen tot scoren maar deed dat tot nu toe niet, volgens de trainer dan ook een kwestie van tijd. Vermoedelijk zal er zaterdag niet veel wijzigen in het team dat afreist naar Sittard, wie in elk geval wel nog ontbreekt is Silvester van der Water, hij is nog onvoldoende hersteld van een blessure en is dan ook niet inzetbaar. Trainer Henk de Jong geeft aan dat er bij Fortuna na de 2 nederlagen wel wat druk op zit wat goed of slecht kan uitpakken maar dat Cambuur gewoon op zichzelf moet focussen en Fortuna niet teveel laten voetballen en dat ze dan zeker niet kansloos zijn. Er reizen 125 supporters mee naar Sittard.

Fortuna Sittard
Na de wanvertoning tegen FC Twente afgelopen weekend heeft Fortuna iets recht te zetten. Volgens Sjors Ultee heeft het enkele dagen geduurd voor hij de manier waarop er van Twente werd verloren naast zich heeft neergelegd, hij geeft aan dat hij ook binnen het team revanchegevoelens leven. Waar Henk de Jong spreekt van druk bij Fortuna ziet Sjors Ultee dit anders, hij vertrouwt erop dat Fortuna in voorgaande jaren heeft laten zien iets op te kunnen bouwen. Nieuwste aanwinst Cole Bassett is inmiddels speelgerechtigd nu zijn werkvergunning rond is maar Ultee laat zich er niet over uit of hij hem opstelt of niet, Ditzelfde geldt voor Iñigo Córdoba en Burak Yilmaz, zij maken progressie maar 90 minuten spelen zit er vooralsnog niet in, ze lijken te kunnen starten maar Ultee wil de tegenstander niet wijzer maken dan nodig en doet dan ook geen enkele uitspraak over de opstelling behalve dat iedereen fit en inzetbaar is.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Guth, Siovas, Cox, Erdogan, Gladon, Duarte, Cordoba, Yilmaz en Seuntjens

De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis die vanuit Zeist wordt ondersteund door Clay Ruperti. Het supportershome is open vanaf 16.30 en vooraf aan het duel wordt afscheid genomen van Zian Flemming dus zorg dat je tijdig binnen bent.

Geef een reactie