voorbereiding Dames1 en beloftes Fortuna Sittard

Zowel de dames van het eerste elftal als de beloften zijn in het kader van de voorbereiding in actie gekomen.
Vrijdagavond kwam het eerste in actie tegen de vrouwen van RSC Anderlecht (BeNeLeague). De vrouwen van Anderlecht waren duidelijk een maatje te groot en zorgde met vroeg druk zetten ervoor dat Fortuna nauwelijks aan opbouwen toe kwam. Anderlecht kwam door twee doelpunten van Pauline Crammer binnen 20 minuten op een 2-0 voorsprong. Colette van Aalst bepaalde in de 39e minuut de ruststand door de 2-1 binnen te schieten.
Na rust liep Anderlecht door wederom Pauline Crammer en twee keer Lucinda Michez uit naar 5-1. Opmerkelijk aan deze wedstrijd was vooral de jonge verdediging bij Fortuna Sittard. Charlotte Schings was met haar 17 jaar de meest ervarene speelster.
Zaterdag speelden de beloften voor de AOK Cup in Mönchengladbach. De beloften, die een aantal speelsters moesten missen wegens blessures, eindigde als 10e van de 16 op het sterk bezette toernooi.
1e ronde:
Fortuna Sittard – FC Nürnberg 0-3
Fortuna Sittard – FSC Gütersloh 0-2
Fortuna Sittard – FC Finnentrop 4-1 (Mariëlle Janssen 2x, Jorieke van Zandvoort, Roos Notten)