Wat kan Voetbal onzettend mooi zijn!

De aanloop naar de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Fc Oss was spannend, emotioneel en soms simpelweg dramatisch. In alle eerlijkheid is het een klein wonder dat de wedstrijd überhaupt gespeeld ging worden. Spelers hadden geen geld voor benzine, te weinig stewards, (dreigend) geen bier in de grachten, twee snorremansen die in de Limburgse media aandacht kregen om hun gal te spugen op Fortuna  en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eigenlijk was er niets standaard rondom deze wedstrijd en dat is tekenend voor de fase waar Fortuna Sittard in verkeerd. Naast de vele bedreigenen biedt dat echter ook kansen.

Op de adrenaline, trots, Limburgse koppigheid en heel veel kameraadschap kwam de wedstrijd er echter wel. De CFS nodigde haar vrienden uit Genk en koln uit en dat bleken er “verdomd” veel te zijn. Top man!!! Vanaf 18.00 uur was het supportershome een groot feest waarbij de complimenten gaan naar de fantastische Supportershome vrijwilligers die de vele fans een top avond hebben bezorgd. Ook de limburgse media was er. Zij wilden de echte beleving zien en proeven. En die hebben ze gekregen. Complimenten voor hun insteek en journalistieke verantwoordelijkheid. Iets waar helaas vele anderen (Telegraaf, 1Limburg) een voorbeeld aan kan nemen. Enfin. Goed om te zien dat er ook integere journalisten zijn en Jiry Funke is er daar zeker ene van.

Dan het stadion. De stewards -en ook politie- worden nog wel een beschimpt om hun veel te strenge en onnodige regels, maar daar was in het thuisduel tegen Oss niets van te merken. Op een zeer klantvriendelijke wijze werden de fans welkom geheten. Wat een verademing!!!! Petje af dus voor Joppe die het supportersbeleid aan het wijzigen is, de politie die de fans het vertrouwen gaf waar ze al jaren om vragen en natuurlijk de dan aan de stewards, die niet alleen prima hun werk deden, maar dat ook nog eens gratis deden..en ja..eerlijk is eerlijk..daar waren ook 11 Rodafans bij. Top. Zoals gezegd, op deze avond was niets normaal.

De sfeer op de tribune was genieten. Dat de TGV een sfeergroep is die respect heeft afgedongen in de Nederlandse stadions wisten we al, maar op deze avond lukte het ook die sfeer in het veel te grote Fortuna Sittard stadion te krijgen. 90 minuten gezang. In Barcelona of Manchester zouden ze er miljoenen voor over hebben voor doen. In Sittard doen we die dingen gratis.

Dan iets waar het bij andere clubs altijd over gaat. We zouden het bijna vergeten. Het voetbal. De passie die van de tribunes afspatte was ook aanwezig op het veld. De spelers, die de laatste twee maanden minimaal geld hebben ontvangen, lieten hun benen spreken. Met een enorme inzet werd er geknokt voor elke meter en dat was voldoende om de ietwat afgetekende 3-0 op de lichtkrant van Fortuna Sittard te krijgen. Een prachtige bijdrage van de spelers de daarnaast ook nog eens certificaten kochten om te laten zien dat ook zij bij de Fortuna Sittard familie horen.

Zoals gezegd een prachtige avond, een klein wonder zelfs dat mede dankzij de vele vrijwilligers een succes werd. Rest mij jullie namens het bestuur van Fortuna-SC met name jullie, dan aanwezige fans, te bedanken. De mensen die tegen het cynisme van anderen in wel de weg naar het stadion hebben gepakt, de fans die ondanks de vele twijfels gewoon zijn gegaan. Niet omdat het moet, maar omdat het (nog) kan.

Jullie zijn super.!!!!

Kiprich


Onze trots


Het supportershome was al vroeg te klein voor de honderden fans.


Sittard en Genk fans gebroederlijk op Noord.

Rangers fans… amazing guys!! thanks a lot for your support mates!


Stille krachten achter de Fortuna SC, toppertje


jullie… de fans 🙂


Deze dag zullen we ook niet snel vergeten 🙂


Iets van bestaansrecht?


Pure fans. Dit is het ware en oprechte gezicht van Fortuna Sittard


Oss fans in Sittard kijken ietwat beteuterd itt tot de spelers 🙂  Top dat jullie uitfans er waren. Respect


Strijd en passie


man van de wedstrijd..heerlijke eerste goal


afblijven….! De bal en de punten zijn en blijven van Zitterd


Arme catering 🙂


Een vak vol passie…heerlijk


Een vak vol passie…heerlijk 😉


Yellow green army!

toppers!!!!!!!


bammmmm


beetje afgekeken van Mvv dat randje-zitten , maar daarom niet minder mooi. Passie op Noord..heerlijk!

duidelijk.

bammm


en hier zitten ze dan..de hoofdrol spelers van deze avond. top gedaan. Trots


The North stand


Dit wordt een klassieker..

“Wij zijn de eerste betaald voetbal vereninging van Nederland en we zijn van plan dat ook te blijven ” Joppe Sangen, directeur Fortuna Sittard