ook Bert van Marwijk wil Fortuna helpen

Bert van Marwijk is als voormalig speler en trainer van Fortuna Sittard bereid om de noodlijdende club de helpende hand te bieden als adviseur. Fortuna moet op 1 maart een bedrag van 900.000 euro bij elkaar hebben om een faillissement af te wenden. De Jupiler League-club kan, als het blijft voortbestaan, rekenen op steun van Van Marwijk. “Ja, Fortuna heeft me in 1997 de kans gegeven in het betaald voetbal. Ik heb daar prachtige tijden beleefd. Ik wil altijd meedenken”, zegt de oud-bondscoach van Oranje zaterdag in de Volkskrant.

Van Marwijk helpt momenteel al bij MVV, waar hij ook speelde. “Met onder anderen oud-spelers Dijkstra, Thal en Meijer. We praten over spelers, over opleiding. We adviseren. Het is veelbelovend, terwijl we ons nog niet sterk hebben geprofileerd.”

Fortuna liet eerder al doorschemeren dat het hoopt met de hulp van clubiconen aan de toekomst kan werken. Naast Van Marwijk zijn ook Mark van Bommel en Kevin Hofland bekende oud-spelers van de club.

Mocht Van Marwijk daadwerkelijk een rol gaan spelen bij Fortuna, dan weet hij wat hij de club nodig heeft. “Een netwerk formeren van oud-spelers en -trainers, met al hun kennis, om de clubte ondersteunen, om beslissingen te helpen nemen over trainers of spelers. Zonder bemoeizuchtig te zijn.” Volgens de huidige bondscoach van Saudi-Arabië is dat absoluut haalbaar. “Dat kost bijna geen geld. En natuurlijk behoort het financiële beleid realistisch te zijn. Geen euro meer uitgeven dan er is begroot.”

Bron. Nu.nl