Welkom bij Fortuna Sittard: de aanwinsten!

 

Mahamadou Dembele (19; Rechtsback)
In de zoektocht naar een defensieve versterking is Fortuna Sittard uitgekomen bij Mahamadou Dembele. Het 19-jarige Franse talent komt op huurbasis over van RB Salzburg, de huidige nummer één van de Oostenrijkse competitie. De rechtsback wordt gehuurd tot het einde van dit seizoen.  Mahamadou is een groot talent uit de Franse School. Fysiek heel sterk en snel.

Dembele wil bovenal zo veel en zo hoog mogelijk voetballen. “Ik ben naar Fortuna gekomen omdat ik wil voetballen op het hoogste niveau. Alleen zo word ik beter als speler. Ik ben nog jong en wil progressie blijven boeken. Dat kan bij Fortuna in de Eredivisie. Hun manier van voetballen past goed bij me. Ik wil dan ook zo snel mogelijk een basisplaats veroveren en samen met het team een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst behalen. Daar gaan we voor.”

Het Franse talent staat nog tot en met juni 2023 onder contract bij RB Salzburg. De Oostenrijkers namen hem in 2017 over van Paris Saint Germain, waar hij op dat moment uitkwam in het U19-elftal. RB Salzburg leende hem vervolgens uit aan FC Liefering.

Bij de Parijzenaren doorliep Dembele de jeugdopleiding. Daarnaast hield hij de Franse eer menigmaal hoog in Frankrijk U16 tot en met U20.

 

Anthony Syhre (23; Centraal Verdediger)
Anthony Syhre (geboren op 18 maart 1995) is een Duitse profvoetballer die als centrum verdediger speelt.  Syhre (23) komt over van de Duitse derdeklasser Würzburger Kickers. De verdediger tekent in Sittard voor 2,5 jaar

Syhre begon te voetballen bij de plaatselijke Berlijnse clubs Nordberliner SC en SC Heiligensee. In 2007 trad hij toe tot de jeugdrangen van Hertha BSC. Opmerkelijk was dat hij direct werd gepromoveerd van de onder-17 naar het tweede team . Hij ontving zijn eerste en enige oproep voor het eerste team van Hertha op 25 maart 2014, toen hij op de bank zat in een Bundesliga-wedstrijd tegen Bayern München. In juli 2015 maakte hij de overstap naar zijn geboortestad Berlijn bij  VfL Osnabrück, waar hij een contract tot 2017 tekende en daarna de overstap maakte naar zijn huidige ploeg; Würzburger Kickers

Anthony is flexibel inzetbaar en brengt ideale kwaliteiten met zich mee.” Hij is zeer robuust in een duel, zeer goede kopbal en een sterke wil. Ondanks zijn jonge jaren heeft hij al veel ervaring en leiderschapskwaliteiten. De verdediger heeft vele nationale jeugdelftallen van Duitsland doorlopen en maakt ook onderdeel uit van de U20 Europees kampioen equipe in 2014.

 

Agim Zeka (20; Vleugelaanvaller (links)
Fortuna Sittard heeft zich voor de komende 1,5 jaar verzekerd van de diensten van Agim Zeka (20). De technisch begaafde vleugelaanvaller wordt gehuurd van het Franse Lille OSC.

 “Agim is zo’n typische sierlijke buitenspeler die de harten van het publiek voor zich weet te winnen met zijn acties. Hij zoekt altijd zijn tegenstander op voor een één-tegen-één duel. Door zijn individuele acties en zijn goede linkerbeen gaat er altijd dreiging van hem uit. Een echte handenbinder.”

Agim Zeka ziet zijn overgang naar Fortuna Sittard helemaal zitten. “Toen ik hier op proef was zag ik een ambitieuze club én een ambitieus elftal dat graag aanvallend speelt. Ik zei meteen tegen mijn zaakwaarnemer dat ik hier héél graag wil spelen. Ik kijk er dan ook naar uit om deel uit te maken van dit team. Ik wil ze helpen om nog hoger op de ranglijst terecht te komen.”

De voetbalcarrière van de in Duitsland geboren Albanees begint bij het Kosovaarse FC Prishtina. Daar doorloopt hij de gehele jeugdopleiding. Vervolgens verkast hij naar KF Skënderbeu, een club van naam en faam in Albanië. In september 2016 maakt hij er tijdens een bekerduel zijn profdebuut. Door zijn goede spel klopt al snel het Franse Lille OSC aan, waar hij vervolgens een contract voor 4,5 jaar tekent. De Franse club leent hem later tot tweemaal toe voor een half jaar uit. Eerst aan Varzim SC en later aan Leixões SC, beide uitkomend op het tweede profniveau in Portugal. Verder kwam Zeka uit voor Albanië U17, U19, U20 en U21.

 

Andrija Balic (21; Centraal middenvelder)
Fortuna Sittard neemt de Kroaat op huurbasis over van zijn huidige club Udinese tot het einde van dit seizoen. Hij is één van de grotere talenten in Kroatië en kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten. Andrija kan voor ons absoluut van meerwaarde zijn!”

Balic is blij met zijn tijdelijke overgang naar Fortuna Sittard: “Na mijn blessure was ik bij Udinese onder de nieuwe trainer niet meer de eerste keuze. In Italië gaat het voornamelijk om verdedigen. De aanvallende speelstijl van Fortuna ligt mij als speler veel beter. Ik heb ze gisteren nog zien spelen tegen Feyenoord en ik was wederom aangenaam verrast door de speelstijl. Ik ben jong en wil veel wedstrijden spelen. Op die manier kan ik de club helpen, maar kan de club ook mij helpen.”

De Kroaat, die in januari 2016 koos voor Udinese, staat tot medio 2020 onder contract bij de huidige nummer 15 in de Italiaanse Serie A. Zijn opleiding startte hij bij Dugopolje om later te verkassen naar de jeugdopleiding van het vermaarde Hajduk Split. Daar maakte hij in april 2014 zijn officiële profdebuut.

Daarnaast speelde hij ruim 30 wedstrijden voor zijn land in Kroatië U17, U18, U19 en U21.

 

Azbe Jug (26; Keeper)
Fortuna Sittard beschikt met Azbe Jug weer over drie keepers in de selectie, na het wegvallen van Rowen Koot door een blessure. De Sloveen traint mee met de selectie sinds het trainingskamp in het Spaanse La Nucia. Jug tekent in Sittard een contract voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar.

Hoofdtrainer René Eijer liet tijdens het trainingskamp in de pers al optekenen dat Jug een keeper met potentie is. “Met Azbe halen we een keeper in huis met enorm veel potentie. Tijdens het trainingskamp heeft hij op ons een heel goede indruk achtergelaten. Niet alleen als keeper, maar zeker ook als persoon. We hebben er alle vertrouwen in dat hij bij ons nog verder zal groeien als keeper”.

“Ik viel met mijn neus in de boter, want ik mocht meteen mee met de club op trainingskamp in Spanje”, laat Jug weten. ”Goede faciliteiten, leuke sfeer, zon, maar ook keihard werken. Er werd met een hoge intensiteit getraind en daar houd ik van. Dat maakt je beter en scherper. Mijn harde werken heeft me een contract opgeleverd bij deze mooie club en daar ben ik trots op. Het team heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid. Nu op naar een goede tweede seizoenshelft, daar ga ik samen met het team voor”.

De 26-jarige keeper genoot zijn opleiding in eigen land bij NK Pohorje en NK Maribor. Zijn profcarrière begon bij het Sloveense NK Interblock. Via Bordeaux kwam hij vervolgens terecht bij Sporting Clube de Portugal. Verder kwam Jug in totaal 23 maal uit voor Slovenië U17, U19 en U21.

Geef een reactie