Wie worden de nieuwe aanwinsten?

Het nieuwe jaar is begonnen en 2017 zal vast weer een verrassend en uitdagend jaar gaan worden. Fortuna Sittard is er namelijk nog lang niet, maar de perspectieven zijn veel beter dan een jaar geleden rond deze tijd. Sportief gezien hoeven we geen grote verrassingen meer te verwachten, maar uiteraard staat Fortuna Sittard -zo halverwege het seizoen- op een veel te lage plaats. Iets dat Isitan Gun en de achterban onacceptabel vond.

De sympathieke Ben moest tot zijn eigen afgrijzen daarom het veld ruimen en voor hem kwam het toch wel zeer bijzondere technische duo Oliseh / Ruijs terug. Een combinatie waarvan niemand kan voorspellen wat de invloed op de spelersgroep, speelstijl en resultaten zal zijn. Duidelijk is dat de eerste reacties positief zijn en dat men Fortuna Sittard met name weer wil laten voetballen.

Om dat voor elkaar te krijgen zal er ook ietwat geïnvesteerd moeten worden in de spelersgroep. Uiteraard is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want naast financiële en technische uitdagingen, hebben we zeer zeker ook een “behoud van licentie” uitdaging!. Als we ons echter niet vergissen zal de huidige selectie in stand worden gehouden en zal er in elke linie een versterking komen, te denken valt aan een keeper, een ervaren middenvelder en een aanvaller.

Middenvelder: Emrah Bassan
Inmiddels is de middenvelder er gekomen, het is de talentvolle Emrah Bassan. De Turks jeugdinternational zal de rest van het seizoen gehuurd worden van de Turkse top club Galatasaray. Fortuna Sittard lijkt geen huursom aan de club te hoeven te betalen, maar zou wel zijn salaris a 200K (per jaar?) dienen te betalen. Een speelr van formaat dus. Bassan is 24 jaar oud, is een creatieve speler, die graag dribbelt en vaak de vrije trappen op zich neemt, heeft daarnaast ook scorend vermogen

Nieuwe keeper en spits?
Het is geen geheim dat men bij Fortuna Sittard al enige weken hardop spreekt over nog twee versterkingen, een diepgaande spits met een neusje voor de goal(s) en een keeper. Met name de laatste lijkt  een wens te zijn van de kersverse trainer Oliseh. “The cancelled test game against EVV would have given us a true picture of where we are but the snow conditions have made the pitch not good enough for football,” liet Oliseh de buitenwereld weten  “But we hope to bring in a striker and a goalkeeper to help the team improve well.”…en daar zit geen woord chinees bij. wij zijn -net als jullie- zeer benieuwd!

Wordt vervolgd! Stay tuned folks. 🙂

Fortuna SC