Jiska Theunissen – Glynis Vromen – Mayke Ploemen – Charlotte Schings
Maisam Wehbe (43′ Sharon Zagar) – Nadine Hanssen – Nikki Janssen
Jill Vusschers (61′ Colette van Aalst) – Annika Pluijmen – Madelon Dohmen (75′ Caroliena Wolters)

Doelpunten:
38′ 1-0: Solange de Smit
86′ 1-1: Mayke Ploemen

Zaterdagmiddag reisden onze dames af naar Leiderdorp om het op te nemen tegen de concurrenten van RCL, dat met 2 punten minder dan Fortuna op de 9e plaats stond. Om omhoog te kunnen kijken op de ranglijst was het voor Fortuna dus noodzakelijk om minstens gelijk te spelen. Vanaf de aftrap ontspon zich een spannend duel waarin beide teams de aanval probeerden te zoeken maar tot veel echte kansen leidde dit niet, al moest gelegenheidskeepster Mariëlle Janssen diverse gevaarlijke voorzetten weg stompen. De beste kans voor Fortuna was voor Jill Vusschers, die vanuit een moeilijke hoek rakelings voorlangs schoot. De Racing Club Leiderdorp zou vlak voor rust toch op voorsprong komen door een miscommunicatie in de Sittardse defensie. Een bal viel tussen de verdediging en keeper waardoor beide niet snel genoeg reageerden. De Leiderdorpse aanvaller Solange de Smit reageerde wel attent en schoot met een stevige dosis geluk de 1-0 tussen de palen.
De tweede helft was amper een minuut oud toen Fortuna goed weg kwam. Esmeralda de Vlugt had de hoek voor het uitzoeken toen ze volkomen vrij stond in de 16, maar gelukkig ging haar schot over de lat. Fortuna schrok wakker en nam het initiatief over. Fortuna kreeg mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar maakte te weinig gebruik van de ruimte die het voorin kreeg. Nadine Hanssen leek halverwege de tweede helft op weg naar de gelijkmaker met een prima soloactie maar haar schot kon nog net langs worden getikt door de keepster. Aan de andere kant moest Mariëlle Janssen een paar keer uit haar goal sprinten om een kans te voorkomen. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel na lang aandringen toch de terechte gelijkmaker. Mayke Ploemen schoof vanaf de rand van de 16 de bal in de verre hoek. Fortuna probeerde in de resterende tijd nog de 3 punten te pakken maar echt gevaarlijk kon men niet meer worden.

Beloften:
De beloften hadden wederom een makkelijke wedstrijd. Nummer 4 SSE werd met maar liefst 1-9 verslagen waardoor het doelsaldo na 9 wedstrijden uitkomt op 68 – 7 na 9 wedstrijden. Na de twee gestopte penalties van vorige week deed keepster Destiny Buijsers ook deze wedstrijd weer van zich spreken door wederom een penalty te stoppen.
Over 2 weken wacht de beloften de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De tegenstander is dan RKVVL/Polaris, die net als Fortuna nog ongeslagen zijn.

15′ 0-1: Mariëlle Janssen
24′ 0-2: Mariëlle Janssen
32′ 0-3: Gaby Mevissen
35′ 1-3: Chantal van Berkel
60′ 1-4: Mariëlle Janssen
63′ 1-5: Chayenne Corstjens
66′ 1-6: Rimke Eurlings
71′ 1-7: Caroliena Wolters
72′ 1-8: Caroliena Wolters
80′ 1-9: Rimke Eurlings

​

C-jeugd:
De C-jeugd had een moeilijke wedstrijd uit bij VV Born C1. Born overklaste de Fortuna-meiden met erg fysiek en hard voetbal. Samen met de off-day die Fortuna had resulteerde dit in een 5-0 nederlaag.

Foto’s: Jori Knops