Wordt Sebastion Polter onze nieuwe spits?

Fortuna Sittard voert gesprekken over de komst van Sebastian Polter. De voormalig spits van Union Berlin was zaterdag aanwezig op de tribune bij het duel met Dordrecht. Fortuna liet eerder al weten nog op zoek te zijn naar een centrumspits voor komend seizoen.

De hoop op een echte scorende spits is in Sittard  gevestigd op Sebastion Polter. De boomlange en fysiek sterke spits maakte toch wel enige furore op het 2e divisie niveau van Duitsland en Engeland. De Duitser wist enkele malen voor zijn land uit te komen in het nationale team -21.

VfL Wolfsburg, FC Nürnberg en Mainz 05
Polter stroomde door vanuit de jeugdopleiding van VfL Wolfsburg. Hij speelde er 68 wedstrijden en scoorde negentien doelpunten in het tweede elftal voor hij in juli 2011 werd overgeheveld naar het eerste elftal en debuteerde in de Bundesliga. Wolfsburg verhuurde Polter in juli 2012 voor een jaar aan FC Nürnberg om ervaring op te doen. Na dat seizoen vertrok hij naar Mainz 05, waar hij een contract voor vier seizoenen tekende. Hier speelde hij in zijn eerste seizoen dertien wedstrijden, waarna ook Mainz hem verhuurde. Zodoende kwam hij gedurende het seizoen 2014/15 uit -op huurbasis- voor Union Berlin in de 2. Bundesliga. Daar scoorde hij 14 keer in 29 wedstrijden in de 2.Bundesliga.

Queens Park Rangers en Union Berlin
Polter tekende in juli 2015 een contract tot medio 2018 bij Queens Park Rangers, dat in het voorgaande seizoen degradeerde naar de Championship. Hij bracht 18 maanden door bij de Engelse kampioensclub Queens Park Rangers voordat hij definitief tekende voor Union Berlin in 2017. Zijn terugkeer was glorieus, want Polter  had een aanzienlijk aandeel in de eerste promotie van de club naar de Bundesliga, Een blessure remde echter zijn ontwikkeling en op het hoogste niveau viel zijn bijdrage uiteindelijk niet mee.  In het afgelopen seizoen stond hij vanaf het begin nog maar twee keer op het veld. “Hij kreeg geen” eerlijke kans “om tijdens verschillende wedstrijden te verschijnen, klaagde Polter. Hij mist ‘herkenning van de club’. Na 104 wedstrijden en 46 goals voor 1. FC Union Berlin verlaat Sebastian Polter deze zomer de club.

Fortuna Sittard?
Fortuna Sittard voert dus inmiddels gesprekken over de komst van Sebastian Polter. De spits was zaterdag zelfs al aanwezig op de tribune bij het duel met Dordrecht. Technisch manager Sjors Ultee bevestigt dat Fortuna in gesprek is met Polter en dat hij in het kader daarvan zaterdagmiddag te gast was. Fortuna liet eerder al weten nog op zoek te zijn naar een centrumspits voor komend seizoen. Of de transfervrije spits ook daadwerkelijk het geel-groene shirt aan gaat doen moet uiteraard nog bezien worden, want de salariseisen van spelers met een dergelijke achtergrond zijn normaliter niet eenvoudig op te brengen. We gaan het zien, maar het doet de gemiddelde fan in ieder geval goed dat de club naar dit soort profielen aan het kijken is!

Geef een reactie