Youri Schroyen vs Ramon Voorn

De wedstrijd van komende zaterdag laat zich wellicht het beste omschrijven als deze onderlinge ´strijd´. Wellicht kunnen we ook nog Aziz Khalouta hierbij noemen, want met zijn vertrek afgelopen seizoen verliet het laatste restje scorend vermogen het Fortuna stadion. Youri treedt aan tegen zijn voormalige broodheer uit Venlo, Ramon keert terug naar het stadion waar hij jarenlang met trots het groengeel heeft gedragen.
De gasten uit Venlo zijn bezig aan een zeer behoorlijk seizoen, waar ze helaas voor hun wel de laatste periode op het nippertje moesten afstaan aan het FC Oss van Willy Boessen. Echter het moreel lijkt niet geknakt, men leidt inmiddels wederom de dans in de 4e en laatste periode en de boodschap van traner Steijn zal duidelijk zijn : Winnen, het maakt niet uit hoe en de drie punten mee in de spelersbus naar Venlo meenemen. Eerder dit seizoen eindigde deze derby in een bloedeloos en voor Fortuna eigenlijk kansloze 0-0 in stadion de Koel, waar ik toch nog wil vermelden dat de catering ons in het uitvak tot tweemaal toe trakteerde op gratis hamburgers en broodjes worst……Eén van de weinige hoogtepunten tijdens een koude zondagmiddag, vlak voor Kerst in Venlo. Dat VVV eigelijk volledig recht had op een driepunter vergeten we maar heel snel.
Beide hierboven genoemde spelers stonden beiden toen niet in het veld, Voorn vanwege een blessure, de reden van het ontbreken van Youri dien ik jullie te onthouden.
De 3900 bezoekers die er toen waren, ik waag het te betwijfelen of dit aantal wel behaald wordt deze zaterdagavond.
Aan de kant van de bezoekers scoorden Melvin Platje en de eerder genoemde Aziz Khalouta elk al 10 keer, hetgeen bijna de helft is van de totale productie is aan Venlose zijde én een bewijs dat de laatste dus zeker een goaltjesdief is en niet veel onderdoet voor zijn prestaties twee jaar lang bij Fortuna. Met een doelsaldo van + 6 is ook echter duidleijk dat men redelijk wat doelpunten tegenkrijgt in verhouding. Alles bij alles dus ook zeker geen veelscorende ploeg maar wel eentje die goed weet hoe punten over de streep te trekken als het erop aan komt.
Vanaf plek 7 heeft men zelfs Roda JC in het zicht, immers de afstand naar de nog nummer drie in de stand is maar 5 punten. Met wat ´gunstige´ uitslagen kan de top 8 na het komende weekeinde geheel door elkaar zijn gehusseld.
VVV zal wellicht in de volgende samenstelling aantreden : Mäenpää; Joppen, Buwalda, Promes en Fleuren; Post, Nijholt en Voorn; Khalouta, Platje en Van Crooij
Dan ons eigen, veelgeplaagde, Fortuna Sittard, dat na een weekeinde van 0 punten, 0 doelpunten en 6 tegentreffers zich weer bij elkaar dient te rapen voor de rest van de competitie. Deze week kwam naar buiten dat er heel goed nieuws zit aan te komen, maar dat willen we dan eerst maar eens zien, vooraleer we het 100% geloven. De non verbale communicatie die aanvoerder Roel Janssen en keeper Ferhat Kaya tentoon spreidden na de wedstrijd op ´de Toekomst´ sneden bij de weinige, maar wel trouw aanwezige Fortuna volgers, door de ziel. Op zo een manier kan het seizoen nog heel lang duren voor het gevoel en dat is voor niemand leuk. Wellicht is voor hun dan ook dit nieuws goed om te horen en zodoende tijdig een oppepper te kunnen krijgen. Lijkt mij duidelijk dat na zoveel verliespartijen, bij iedere amateurvoetballer die op de tribune zit bij Fortuna, de reacties wel wat heftiger zouden zijn overigens.
Aan het blessurefront is er weinig nieuws te vermelden. Na wederom een operatie is Niels Vets nu zeker uitgeschakeld tot na het seizoen en Elroy Pappot keert waarschijnlijk ook niet meer terug op het veld dit seizoen. Fatih Turan lijkt hersteld van zijn blessure en zal wellicht weer inzetbaar zijn. Sem de Wit en Jordy ter BOrgh zullen niet an de partij zijn, daar zij vanochtend niet op de afsluitende training van de partij waren. Verdediger Roel Janssen deed neit de gehele traing mee, maar lijkt voldoende fit om morgen te starten in de basis. Verzorger Marco Lemmens tenslotte, die wekenlang geveld was door een nekhernia, zal komende week zijn taken weer langzaam gaan oppakken.
De te verwachten basisopstelling is Kaya, Turan, Janssen, Dengering, Kis, Mert, Briels, Overhof, Schroyen, Conneh en Vanmaris.
De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Janssen. Assistent-scheidsrechters zijn de heren Kleinjan en Nanninga. Vierde official is de heer Van Herk. Als dan zaterdag de lempkes aangoan rond kwart voor acht, dan zullen we er toch weer zijn.
Fortuna SC, webmaster Harald
LET OP :
De gemeente Sittard-Geleen controleert sinds kort streng op foutparkeerders rondom het stadion tijdens thuiswedstrijden van Fortuna Sittard. Wilt u een boete voorkomen? Parkeer uw auto dan op P1 (voor P1-parkeerkaarthouders), P2 of P5. Langs de weg geparkeerde auto’s zullen namelijk worden geverbaliseerd. Tijdens de wedstrijd tegen MVV Maastricht hebben de handhavers van de gemeente maar liefst 50 parkeerboetes uitgedeeld. Fortuna Sittard betreurt dit uiteraard zeer.