Zitterd op sjtap: FC Dordrecht (28-02-2014)

Stadion: De Krommedijk
Uitslag: 1-1
Toeschouwers : 3.175

Fortuna steelt een punt aan de Krommedijk.

Cranavals vrijdag, een vrijdag waarop de Liburgse clubs traditioneel een uitwedstrijd spelen. Dit seizoen vormde daarop geen uitzondering en zo toog een geel-groene caravaan richting de drechtstad Dordrecht. In het kleine stadion aan de Krommedijk trof Fortuna de koploper van de Jupiler League, FC Dordrecht. Na een moeizame heenrit met veel file arriveerden de geel-groene getrouwen net op tijd om de volgende elftallen aan de wedstrijd te zien beginnen.

FC Dordrecht:
Warner Hahn – Jeffry Fortes – Ilias Haddad – Matthew Steenvoorden – Marvin Peersman – Robin Gosens – Paul Gladon – Funso King Ojo – Rihairo Meulens – Jessy Mayele (77. Felicitano Zschusschen) – Erixon Danso (65. Giovanni Korte)

Fortuna Sittard:
Ferhay Kaya – Jonathan Hendrickx – Yoann de Boer – Sjoerd Linssen (82. Roel Janssen) – Kevin Kis – Ramon Voorn – Franco Zennaro – Jeffrey Vlug (87. Tarik Bhar) – Jordie Briels (62. Gevaro Nepomuceno) – Patrick N’Koyi – Abdelaziz Khalouta

Fortuna startte maar matig aan de wedstrijd, door een aantal noodgedwongen positie wisselingen, Janssen was niet 100% fit en het wegvallen van Dreesen zorgden voor een nieuw centraal duo. De Boer en Linssen namen de honneurs waar in de verdediging. Het positiespel verliep hierdoor minder vlot als in voorgaande duels. Dordrecht maakte hier gretig gebruik van en wist Fotuna goed onder druk te zetten. In de vierde minuut van de wedstrijd stond stadion de Krommedijk op om de overleden Theo Bos te eren. Op het veld ging de wedstrijd daarentegen gewoon door. De eerste kans voor Fortuna was een schot van N’koyi dat de richting om echt gevaarlijk te worden miste. Dit was het sein voor Dordrecht om een tempo hoger te gaan voetballen. Fortuna kwam nog maar amper onder de druk uit, laat staan dat Fortuna kansen creëerde. Er lag wel ruimte tussen de verdediging van Dordrecht maar de Sittardse voorhoede was veel te onzorgvuldig om hier doorheen te voetballen. Heel even leek het erop dat de rust met 0-0 gehaald zou worden. Toch kwam Dordrecht op slag van rust op voorsprong. Onvoldoende ingrijpen op het middenveld leidde te treffer in en zo moest Fortuna toch met een achterstand de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft stond Fortuna positioneel wat beter, hierdoor kwam Dordrecht wat moeilijker aan voetballen toe. Helaas bleven echte kansen ook nu uit. De Dordtenaren bleven het gevaarlijkst en Kaya moest verschillende keren de ploeg in de wedstrijd houden. Fortuna kwam er voetballend niet uit en ging opportunistischer spelen. Ook de lange bal richting de voorwaartsen werd regelmatig gehanteerd. Optisch leek Fortuna wat meer overwicht te krijgen maar gevaarlijk werd het tot aan dat moment niet. De eerste kans in de tweede helft was ook pas de tweede echte kans van Fortuna in de wedstrijd. Khalouta ging goed door maar wist het net niet te vinden.  Inmiddels had Briels al plaatsgemaakt voor Nepomuceno. Niet veel later was het de ingevallen Nepomuceno die een schot op goal afvuurde, het schot werd van richting veranderd en viel binnen en de gelijkmaker stond op het scorebord. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de overwinning. Wederom was Kaya op zijn post om  redding te brengen. Aan de andere zijde was Kis dichtbij een treffer uit een vrije trap. Dordrecht kwam er ook nog een paar maal gevaarlijk uit maar wist eveneens het net niet meer te vinden. In de slotfase waren N’koyi met een kopbal en Bahr met een bal op de paal nog dichtbij de winnende treffer. Een treffer die beide ploegen niet meer maakten dus bleef het 1-1 aan de Krommedijk.

Auteur: Niels van Renen

Leuke ouwe stand en veel spandoeken, 100 maal beter dan die tweede elftallen…