Zitterd op sjtap: FC Emmen (25-04-2014)

Stadion: Jens Vesting De Meerdijk
Toeschouwers : 3.639
Uitslag: 1-1

It’s for Fernando!

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie stond er nog veel op het spel voor Fortuna. Er waren zoveel scenario’s mogelijk, maar de opdracht voor Fortuna was duidelijk. Punten pakken in Emmen en met een schuin oog naar de concurrentie kijken. Het weer zat in elk geval mee want de kleine 300 supporters reisden onder een mooie lente zon naar Drenthe. In stadion de Meerdijk begonnen de volgende ploegen aan de wedstrijd.

FC Emmen:
Bart Woering – Said Bakkati – Kevin Görtz – Luis Pedro – Shkodran Metaj – Yannick de Wit (62. Elson Almeida) – Alexander Bannink – Anmar Almubaraki – Oebele Schokker (88. Justin Mulder) – Leandro Resida (69. Aladji Barrie) – Wout Weghorst

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Yoann de Boer – Timothy Dreesen – Kevin Kis – Ramon Voorn – Roel Janssen – Jeffrey Vlug – Jordie Briels – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta

Beide ploegen maakten er in de beginfase geen spektakel van. In een hele slechte beginfase was Emmen de bovenliggende partij. Toch leek Fortuna op voorsprong te komen maar Nepomuceno kopte de bal vanuit buitenspel positie tegen de touwen. De wedstrijd bleef een fouten festival en beide ploegen kregen daardoor kleine kansen. Khalouta was nog een keer dichtbij een treffer maar de Drentse doelman was net op tijd om redding te brengen. Beide teams waren daarna opzoek naar de aanval en voor beide doelen waren er hachelijke momenten. Toch waren het de gastheren die op voorsprong kwamen vlak voor rust. Dit tot groot ongenoegen van alles en iedereen in het geel-groen.

De tweede helft kwam er een ander Fortuna uit de kleedkamers. Fortuna pakte Emmen bij de keel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze zou er ook komen, na een vlotte aanval werkte de geheel vrijstaande Voorn de bal tegen de touwen. Daarna was het verzet van Emmen toch wel gebroken en kon Fortuna de aanval zoeken. Toch leidde dit niet direct tot echt grote doelkansen en was het opletten om niet tegen een counter aan te lopen. Nadat Nepomuceno een prima kans niet wist te benutten moest Kaya (moet blijven) aan de andere kant handelend optreden om een treffer te voorkomen. Fortuna kreeg nog verschillende grote mogelijkheden die door zenuwen (?) niet werden benut. Door de uitslag van het duel tussen VVV en Volendam bleek dit gelijkspel voldoende om de play-offs te behalen. Spelers, Supporters en bestuur vierden het behalen van de play-offs uitbundig.

Toch was dit niet het mooiste moment van de avond. Na afloop van de wedstrijd kwam Fernando Ricksen, die bij deze wedstrijd aanwezig was naar het uitvak. De geëmotioneerde Ricksen werd op de schouders van een aantal spelers naar het uitvak gedragen en minuten lang toegezongen. Daarom ook de titel van dit verslag, It’s for Fernando!

Auteur: Niels van Renen


Stadion de Meerdijk


Stadion de Meerdijk.


Stadion de Meerdijk.


Stadion de Meerdijk.


Away End

Vreugde en emotie na afloop van de wedstrijd.

It’s for Fernando!


RESPECT voor deze clublegende!