Stadion: Frans Heesen Stadion
Uitslag: 1-0
Toeschouwers: 1.973

Pijnlijke nederlaag op bezoek bij FC Oss.

De tweede uitwedstrijd van het seizoen bracht een zwaar gehavend Fortuna naar Oss. Door blessures en schorsingen was er een half elftal aan spelers niet beschikbaar. Ondanks dit gegeven maakten 120 Fortunezen de reis naar Noord-Brabant. Daar zagen zij onderstaande ploegen aan de wedstrijd beginnen.

FC Oss:
Richard Arends – Zdenko Kapralik – Gieljan Tissingh – Sanny Montero – Rewien Ramlal – Dennis Janssen – Joep van den Ouweland (11. Khalid Sahim) – Marcel van der Sloot – Wesley Deenen (70. Jorzolino Falkenstein) – Roel van de Sande – Danny van de Meiracker

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Sjoerd Linssen (70. Zlatko Zejnilovic) – Roel Janssen – Ramon Voorn – Jonathan Hendrickx – Franco Zennaro – Lars Gulpen – Jordie Briels (60. Patrick N’Koyi) – Abdelaziz Khalouta – Gevaro Nepomuceno – Patrick Amoah (80. Thiemo Vanmaris)

In een zeer matige eerste helft duurde het bijna 15 minuten voordat de eerste bal op goal werd geschoten. Lars Gulpen zijn schot miste echter voldoende richting om voor groot gevaar te zorgen. FC Oss begon daarna meer druk te zetten en Fortuna op de eigen helft vast te zetten. Toch kregen de Sittardenaren nog een tweetal corners, helaas waren de corners beide keren niet goed afgemeten. FC Oss kwam daarna gevaarlijk voor Kaya, de eerste bal wist Kaya te pareren, helaas gaf hij de bal in de voeten van een Ossenaar en de thuisploeg wist de 1-0 te maken. Na de openingstreffer kwam Fortuna nog een aantal keren goed weg. Daarna probeerde Fortuna meer druk naar voren te zetten maar gevaarlijk werd het niet meer in de eerste helft. Het beste moment was een schot van Amoah dat voorlangs ging.

De tweede helft kan kort en krachtig worden omschreven. FC Oss was feller en agressiever op het veld en wist daarmee makkelijk overeind de blijven. Het is tekenend dat de beste kans een vrije trap van Janssen was, die net over de lat werd getikt door de Osse keeper. De laatste 20 minuten probeerde Fortuna het wel maar de eindpassing was niet goed genoeg. Bijna geen enkele bal bereikte de spitsen. Scoren wordt dan een moelijke taak. Dat de wedstrijd op basis van strijd en inzet werd verloren is een zorg. Dit kan en moet veel beter want tegen, met alle respect, dit TOP Oss moet je gewoon drie punten pakken. Volgende week vrijdag in Eindhoven zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden! Hoe dan ook  zullen de groen-gele supporters weer in grote getale aanwezig zijn.

Auteur: Niels van Renen