Zitterd op sjtap: FC Volendam (22-12-2013)

Stadion: Kras Stadion
Uitslag: 2-1
Toeschouwers: 3.256

Stormachtig einde eerste seizoenshelft.

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2013 werd gespeeld in het pittoreske Volendam. Een tweetal bussen vertrok al op tijd richting het vissersdorp aan het IJsselmeer om voorafgaand aan de wedstrijd nog een pint te kunnen drinken aan de dijk. Aangekomen in het stadion gierde de wind met stormkracht over het veld. Om het geheel compleet te maken begon het vlak voor aanvang van de wedstrijd ook nog eens te stortregenen. Onderstaande teams begonnen aan de wedstrijd.

FC Volendam:
Theo Timmermans – Gerry Koning – Henny Schilder – Kevin Wattamaleo – Nick Coster – Levi Schwiebbe – Soufiane Laghmouchi (29. Bradley Kuwas) – Tom Overtoom – Damien Menzo (89. Leon Tol) – Robert Mühren – Ludcinio Marengo

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Yoann de Boer – Roel Janssen – Kevin Kis – Ramon Voorn – Franco Zennaro (88. Dion Watson) – Patrick N’Koyi – Gevaro Nepomuceno (82. Bob Vankan) – Abdelaziz Khalouta – Patrick Amoah (73. Zlatko Zejnilovic)

Na een korte fase van aftasten wisten beide ploegen gevaarlijk te worden. Volendam kreeg de grootste kansen. Gelukkig had de wind veel vat op de bal waardoor Kaya niet hoefde in te grijpen. Sowieso was het voetballen erg lastig in de beginfase. Zodra de bal meer dan een meter of twee van het veld kwam ging deze alle kanten op door de wind. Tekend hiervoor was een uittrap van Volendam die nagenoeg op dezelfde plek terugkwam als de plek waarvan de bal was vertrokken. Na een goed kwartier kwam Fortuna met de schrik vrij na een grote mogelijkheid van Volendam. Uit de tegen aanval kreeg Fortuna een penalty na hands van een Volendamse verdediger. N’Koyi schoot de bal prima binnen en de Sittardenaren kwamen op voorsprong. Na deze voorsprong werden de gastheren sterker en moest Kaya zijn klasse weer meermaals etaleren. Op slag van rust had Fortuna goede zaken kunnen doen, maar de volledig vrije Zennaro schoot de bal een net over.

In de tweede helft was Volendam sterker en sterker aan het worden. Toch waren de grootste mogelijkheden voor Fortuna dat met een aantal scherpe counters dook meermaals een Fortunees gevaarlijk op voor de Volendamse keeper. Toch was het Volendam dat scoorde, een doelpunt van ongekende schoonheid zorgde voor de gelijkmaker. Nog geen vijf minuten later ging de bal wederom op de stip. Na een overtreding van Hendickx schoot Volendam vanaf 11 meter de 2-1 binnen. Direct na de aftrap leed Fortuna gevaarlijk balverlies en wist Kaya ternauwernood een nog grotere achterstand te voorkomen. Fortuna ging daarna vol op de aanval spelen maar wist niet door de Volendamse muur heen te komen. De laatste wedstrijd voor de winterstop ging dan ook helaas verloren. Nadat de spelers, al dan niet spontaan, de meegereisde fans hadden bedankt werd de terugreis aangevangen.

Via deze weg wil ik iedereen fijne feestdagen een een geel-groen nieuwjaar wensen.
Auteur: Niels van Renen