Zitterd op sjtap: Jong PSV (16-09-2013)

Stadion : Philips Stadion
Uitslag : 0-0
Toeschouwers: 700

Fortuna laat twee punten liggen in Eindhoven.

Waar in eerste instantie geen enkele supporter van Fortuna mocht afreizen naar het Philips stadion, kwam er vrijdag na lang onderhandelen door Martin Masset en burgemeester Cox kwam eind vorige week dan toch groen licht voor het geel-groen legioen. Ondanks de korte periode voor inschrijving en een maandagavond wedstrijd waren er toch weer twee volle bussen supporters, die met gevaar voor lijf en leden de reis naar Eindhoven maakten om daar hordes doorgeslagen hooligans te omzeilen. Na een korte rit betraden zij het uitvak van het Philips stadion. Het stadion dat voor deze wedstrijd met amper 700 toeschouwers zo goed als helemaal leeg was. Aldaar zagen zij onderstaande teams aan de wedstrijd beginnen.

Jong PSV:
Benjamin van Leer – Stanislav Manolev – Menno Koch – Hjörtur Hermannsson – Abel Tamata – Thomas Horsten (69. Rick Schouw) – Florian Jozefzoon – Peter van Ooijen – Ruben Betancourt (63. Elvio van Overbeek) – Tufan Özbozkurt – Mohamed Rayhi (86. Alexander Jakobsen)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jordie Briels – Yoann de Boer – Sjoerd Linssen (46. Roel Janssen) – Kevin Kis – Ramon Voorn – Franzo Zennaro – Lars Gulpen (60. Patrick Amoah) – Abdelaziz Khalouta (69. Jeffrey Vlug) – Patrick N’Koyi – Gevaro Nepomuceno

De wedstrijd begon heel moeizaam en speelde zich vooral op het middenveld af. Na een minuut of 5 kreeg N’Koyi de eerste kans van de wedstrijd. Op aangeven van Gevaro testte hij de Eindhovense doelman. Daarna begon ook het tweede van PSV zich te laten zien. Zij wisten eveneens wat kleine kansen te creëren. Na een klein kwartier was er een eerste moment van opwinding toen een vrije trap op de lat boven Kaya uit elkaar spatte. Dit was het sein voor Fortuna om een tandje bij te schakelen. PSV werd onder druk gezet en N’Koyi en Zennaro kwamen in gevaarlijke positie voor de Eindhovense keeper. Uit een counter van PSV viel de bal in het net achter Kaya, gelukkig gebeurde dit vanuit een ruime buitenspel positie. De laatste twintig minuten in de eerste helft hadden ook schriftelijk afgedaan kunnen worden want er gebeurde werkelijk helemaal niets noemswaardigs meer op het veld.

Het begin van de tweede helft was niet veel beter. Het enige positieve aan de eerste minuten in de tweede helft was de rentree van Janssen die Linssen kwam aflossen. De eerste kans van de tweede helft kwam op naam van Khalouta die de keeper van PSV op zijn weg trof. Niet veel later was ook Gevaro gevaarlijk zonder te scoren. Kaya moest daarna handelend optreden om een Einhovense treffer te voorkomen. Daarna was er wederom een fase waarin niets qua kansen gebeurde. Wel opvallend was de felle discussie tussen Voorn en Kaya die het duidelijk niet met elkaar eens waren. Nadat De Boer de boel suste was inmiddels de 80ste minuut al aangebroken. Een vrije trap van PSV dwong Kaya wederom tot een redding. Daarna had Fortuna het duel kunnen en misschien wel moeten beslissen. Gevaro kwam goed door en schoot in de benedenhoek, na een knappe redding van de PSV doelman kreeg Zennaro een rebound die niet binnen ging. In de blessure tijd was PSV nog een keer dichtbij maar Kaya kon het schot zonder al teveel problemen pareren.

Zo kwam een eind aan het eerste duel tegen een tweede team. In een leeg stadion zonder sfeer hield Fortuna een punt over. Moesten de supporters vrezen voor hun veiligheid en hebben de plaatselijke ordediensten moeilijke keuzes moeten maken. Zij moesten kiezen tussen de wedstrijd kijken of koffie halen, een beslissing die uiterst zwaar gevallen zal zijn. Hopelijk realiseert men zich in Zeist snel dat deze devaluatie van de Jupiler League snel een halt toegeroepen moet worden!

Auteur: Niels van Renen