Stadion: De Geusselt
Toeschouwers : 6.656
Uitslag : 3-3

Fortuna beloont zichzelf niet in de Geusselt.

Een van de mooiste wedstrijden van het jaar is de derby in en tegen Maastricht. Een wedstrijd die Fortuna niet vaak wint maar als er dan gewonnen wordt is de euforie zo mooi. Dat er veel fans zijn die dit gevoel willen meemaken bleek wel uit de kaartverkoop voor deze wedstrijd. Er waren nog geen twee verkoop momenten nodig om de 550 tickets te verkopen. Middels 11 bussen reisden de Fortuna supporters naar de Geusselt waar de volgende teams aan de aftrap begonnen.

MVV Maastricht:
Bram Castro – Sjoerd Winkens – Kjell Knops (78. Nathan Rutjes) – Nick Kuipers – Tom van Hyfte – Bryan Smeets – Antonio Stankov – Sven Braken (73. Danny Schreurs) – Marco Ospitalieri – Marc Veldmate – Adnan Secerovic

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Yoann de Boer – Timothy Dreesen – Kevin Kis – Ramon Voorn – Roel Janssen (Franco Zennaro) – Jeffrey Vlug – Jordie Briels (84. Gevaro Nepomuceno) – Abdelaziz Khalouta – Patrick N’Koyi (89. Lars Gulpen)

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide ploegen met aftasten. Het spel ging over en weer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk wisten te worden. Na een minuut of tien begon Fortuna de overhand te krijgen en de slag op het middenveld te winnen. MVV kwam hierdoor onder druk te staan en Fortuna kon naar hartenlust combineren. Fortuna kreeg een paar kleine kansen voor Briels en N’Koyi die nog niet werden benut. Na een kleine twintig minuten voetballen was het dan wel raak. Turan gaf een goede bal vanaf de flank die door Khalouta werd binnen gekopt. Na de openingstreffer was Fortuna heer en meester in de Geusselt. MVV kwam amper nog aan voetballen toe. Toen in de 28ste minuut Turan en Khalouta een kopie maakten van de eerste treffer en Fortuna op een 0-2 voorsprong kwam was MVV rijp voor de slacht. Meerdere goede mogelijkheden op een derde treffer werden niet benut en met een 0-2 stand werd de rust bereikt.

MVV had de tweede helft nog hoop op een goed resultaat en kwam veel feller uit de kleedkamers dan Fortuna. Na een minuut of vijf in de tweede helft maakten de sjengen dan ook de aansluitingstreffer. Toch was er op dat moment nog geen vuiltje aan de lucht. Fortuna herpakte zich prima en bleef lekker voetballen. Toen Vlug de derde Sittardse treffer maakte leek de wedstrijd gespeeld. Toch was dit helaas niet zo. Breekpunt was het wegvallen van Roel Janssen met een blessure. Hierdoor was de organisatie op het middenveld even weg en  wist oud Fortunees Schreurs de 2-3 te maken. De Maastrichtenaren roken hierna bloed en drukten Fortuna ver terug op eigen helft. Vlak voor tijd wist Schreurs wederom te scoren en de stand gelijk te trekken. Tot overmaat van ramp viel N’Koyi geblesseerd uit met een ernstige enkelblessure, hij is inmiddels voor onderzoek in het ziekenhuis geweest. Na de gelijkmaker herpakte Fortuna zich en wist in de slot minuten nog vier grote kansen te creëren. Omdat deze niet werden benut werd de Geusselt met een kater verlaten omdat Fortuna zich niet beloonde voor een goede wedstrijd.

Er volgen nu nog twee finales tegen Almere City op tweede paasdag en uit bij FC Emmen. Wil Fortuna de play-offs halen moeten deze gewonnen worden. Hierbij is de steun van de supporters hard nodig. Allen op post maandag en vrijdag. Come on you Sittard!

Auteur: Niels van Renen