Zitterd op sjtap: VVV Venlo (29-09-2013)

Stadion: De Koel
Uitslag: 1-1
Toeschouwers: 4.900

Het eerste Limburgse onderonsje van het seizoen bracht Fortuna Sittard naar Venlo. De ploeg uit Venlo die na een aantal seizoenen in de Eredivisie dit seizoen weer deel uitmaakt van de Jupiler League. Ondanks de verplichting om met de bus- en autocombi naar Venlo te reizen waren er een dikke 300 supporters van Fortuna naar stadion de Koel afgereisd om de wedstrijd te aanschouwen. Aangekomen in de Koel zagen zei de volgende elftallen binnen de lijnen verschijnen.

VVV Venlo:
Niki Mäenpää – Niels Fleuren – Jerold Promes – Pim Balkestein – Guus Joppen – Oguzhan Turk (63. Leon de Kogel) – Quin Kruijsen – Prince Rajcomar (63. Yuki Otsu) – Randy Wolters – Danny Post – Jules Reimerink (68. Travis Cooper)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jordie Briels – Yoan de Boer – Roel Janssen – Kevin Kis – Franco Zennaro (70. Timothy Dreesen) – Lars Gulpen (78. Bob Vankan) – Jeffrey Vlug (60. Patrick Amoah) – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta – Patrick N’Koyi

De wedstrijd begon met een kleine vertraging omdat Kaya maar één keepershandschoen tot zijn beschikking had. Na een sprint, inclusief beklimming van de trap werd Kaya zijn handschoen afgeleverd en kon de wedstrijd alsnog beginnen. Na het eerste fluitsignaal begon Fortuna fel aan de wedstrijd. Het wist met goed pressie voetbal VVV vast te zetten en kwam twee keer gevaarlijk voor de Venlose goal. VVV wist na een minuut of twintig pas echt gevaarlijk te worden. Een schot vanaf de flank spatte op de lat boven Kaya uit elkaar. Vanuit een counter enkele minuten later was het N’Koyi die het net wel wist te vinden en de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Nu moest VVV wel komen en dit deden de gastheren dan ook. Vanuit de counter bleef Fortuna gevaarlijk en Khalouta was zelfs dichtbij de 0-2. Niet veel later bezweek Fortuna toch onder de Venlose druk. Het lukte de Sittardse defensie niet om een bal goed weg te werken en VVV profiteerde hiervan door de gelijkmaker binnen te schieten. In het resterende deel van de eerste helft wist VVV nog een goede kans te creëren die gelukkig niet werd binnen geschoten. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af de laatste minuten van de eerste helft zonder nog voor veel doelgevaar te zorgen.

In de tweede helft kwam VVV het sterkst voor de dag, Fortuna beperkte zicht tot counteren, al wisten beide ploegen geen gevaar te stichten voor de goal. Na een paar minuten in de tweede helft begon VVV veel druk uit te oefenen op de bezoekers. Kaya moest handelend optreden en de Venlose spits had gelukkig zijn vizier niet op scherp staan om een rebound binnen te werken. Fortuna moest het louter hebben van afstandschoten om nog enig gevaar te creëren. Op het middenveld begon Fortuna ondertussen grip te verliezen, hierdoor werd Kaya meermaals getest. En deze tests doorstond hij met glans. Toen Fortuna een vrije trap op de rand van de Venlose zestien kreeg leek het alsof Fortuna weer meer grip op het duel kreeg. Helaas was de vrije trap niet goed en de rebound was eveneens slecht. VVV was nog steeds sterker maar had ontzettend veel moeite met de afronding waardoor er nog steeds kansen op de drie punten waren. Een geweldige knal van Kis werd met de nodige moeite tot corner verwerkt. Uit deze corner kwam echter geen gevaar meer en zo eindigde ook de tweede helft met een 1-1 stand. Een stand waar beide ploegen uiteindelijk wel tevreden mee kunnen zijn.

Auteur: Niels van Renen
De Koel is een  van de laatste authentieke stadions in Nederland.

Na het afdalen van deze treden betreden spelers het veld, dat helaas ook synthetisch is.

Ramon Voorn was de assistent van Boessen voor dit duel.