Zitterd op stjap: Willem II (06-12-2013)

Stadion: Koning Willem II Stadion
Toeschouwers: 7.850
Uitslag : 2-1

Vierde nederlaag op rij voor Fortuna Sittard.

Na een smadelijke nederlaag in Rotterdam mocht Fortuna een week later weer op verplaatsing. Ditmaal reisden de geel-groenen, gesteund door 170 fans naar Tilburg alwaar Willem II de opponent was. In het leuke Koning Willem II stadion begonnen de volgende teams, na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Nelson Mandela, aan de wedstrijd.

Willem II:
Ruud Swinkels – Freek Heerkens – Jordens Peters – Gabby Jallo – Terell Ondaan (Norair Mamedov) – Robbie Haemhouts (90. Zarko Grabovac) – Ruud Boymans – Ali Messaoud (74. Niek Vossebelt) – Bruno Andrade – Ricardo Ippel – Dries Wuytens

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendirckx – Yoann de Boer – Roel Janssen – Kevin Kis (85. Zlatko Zejnilovic) – Ramon Voorn – Lars Gulpen (72. Bob Vankan) – Patrick N’Koyi – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta – Patrick Amoah

Willem II speelt mee voor het kampioenschap in de Eerste Divisie en de tricolores lieten ook zien waarom. In het eerste kwartier werd Fortuna van het kastje naar de muur gestuurd. Willem II voetbalde leuk en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Scherpte in de afronding en Kaya voorkwamen een vroege treffer. Fortuna probeerde af en toe uit haar schulp te komen en de aanval te zoeken. Toch werd dit niet vol overgave gedaan omdat de Sittardse defensie de handen volhad aan Boymans en Andrade. Na een half uur spelen kwamen de tricolores alsnog (helaas terecht) op voorsprong. Het laatste deel van de eerste helft vielen vooral de soms harde duels tussen Boymans en Janssen op. Vlak voor rust was het tot tweemaal toe Kaya die Fortuna in de wedstrijd hield.

Zoals wel vaker begon Fortuna prima aan de tweede helft. Vanaf de aftrap werd er druk gezet op de Tilburgse defensie en kreeg N’Koyi twee goede mogelijkheden gevolgd door een mogelijkheid voor Khalouta. Aan de andere kant was Boymans wederom gevaarlijk en moest Kaya wederom handelend optreden. In de 56ste minuut leek de wedstrijd beslist toen Hendrickx een Willem II-er onrechtmatig de doorgang belette. De strafschop wed onhoudbaar binnen geschoten door Andrade die zijn tweede van de avond maakte. Fortuna gooide na de tweede treffer de schroom van zich af en ging op zoek naar een treffer. Deze treffer zou er ook nog komen. Een scherp aangesneden vrije trap van Janssen werd door Boymans achter zijn eigen doelman gewerkt. Boymans maakte hiermee zijn dertiende competitie treffer voor Fortuna. De wedstrijd kakte daarna wat in. Toch was Fortuna nog dicht bij de gelijkmaker. Een knappe volley van de Boer werd net zo knap gestopt door de Tilburgse keeper. Het laatste opvallende moment was al in blessure tijd. Ras Fortunees Grabovac betrad het veld, helaas staat de driekleur hem minder goed dan het geel-groen.

Door deze nederlaag staat de ploeg van Boessen op de vijftiende plek in de Jupiler League. Dit kalender jaar resteren er nog twee wedstrijden om hier wat aan te doen. Komende vrijdag (13 december) speelt Fortuna thuis tegen Eindhoven en een week later speelt Fortuna op zondag (22 december) de uitwedstrijd in Volendam. In beide wedstrijden heeft de ploeg de steun van de fans hard nodig!

Auteur: Niels van Renen