26 mei: Opening Fortuna Museum, dat wil je niet missen!

Fortuna Sittard en haar fans laten geen momentum verloren gaan om de club verder uit te bouwen. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk ook onze identiteit en historie. De Fortuna-SC is dan ook beretrots dat het een bescheiden bijdrage mag leveren aan de tot totstandkoming van het prachtige nieuwe Fortuna museum. Deze is inmiddels na bloed, zweet en tranen (en veel vrijwilligers geld!) klaar en de opening komt eraan!!!

Opening Fortuna museum.
Het Fortuna Museum wordt zaterdag 25 mei om 19.00 uur in gebruik genomen. De officiële opening zal worden bijgewoond door de sponsoren van het Fortuna Museum en overige genodigden. Voor de nieuwsgierige fans is de eerste mogelijkheid om het museum te bezoeken Zondag 26 mei, vermits je lid bent van de supportersvereniging Fortuna-SC. Om de opening in een feestelijke sfeer te laten plaatsvinden zal er gedurende de gehele middag in het supportershome en het fanplein een heerlijke “Lente BBQ”, een tap wagen en muziek aanwezig zijn.  Een prima moment om ff gezellig bij te praten, het seizoen te evalueren, nieuwe geruchten op te snuiven of om de mogelijke  wachttijd op een prettige wijze door te komen.

Jaaa, ik wil op de fan opening aanwezig zijn! Hoe kom ik aan entree kaartjes?
Het museum biedt plaats aan ongeveer 50 bezoekers per rondleiding, waarbij een rondleiding ongeveer 1 uur zal duren. De bezoeker mag daarbij uiteraard zijn eigen tempo bepalen.  De entree voor een los museumkaartje is €5 voor volwassen (18 en ouder), Kinderen van 6 jaar t/m 17 jaar € 3,00 en  Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang mits onder begeleiding van een volwassene.

Kaartjes kunnen zondag 26 mei vanaf 12 uur  in het supportershome (ligging hoofdgebouw) per rondleiding (tijdstip) gereserveerd en gekocht worden. De rondleidingsmomenten zijn: 12.30u, 13.30u, 14.30, 15.30u, 16.30u. Neem als volwassen svp je lidmaatschap van Fortuna-SC mee.

BBQ, Tapwagen, Fanshop, Muziek en Museum
Zoals aangegeven wordt de opening ondersteund door de aanwezigheid van een afsluitende BBQ met Muziek en Bier (en fris).  Als je van plan bent een combi te maken tussen wat eten, drinken en het museum bezoeken kun je overwegen een combiticket voor entree, bbq (3st. vlees) en consumptie te pakken voor €12,50. Uiteraard kun je ook altijd consumpties en BBQ hapjes los kopen.  De reguliere bonnen zijn verder nog geldig voor drankconsumpties. Indien je nog je “Fortuna Summerwear” op orde wil brengen kan dit ook, de fanshop is namelijk ook open van 13.30 tot 15.30

Samen zijn we Fortuna!
We vragen de fans en onze leden massaal het museum te bezoeken. Het is een unieke plaats geworden van onschatbare waarde voor  Fortuna Sittard en haar fans. Help de vrijwilligers svp ook met een financiële bijdrage (er zal bv een collecte zijn voorafgaande aan de wedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord) of sponsoring.  Het museum is immers van iedereen en heeft in dat kader ook van iedereen hulp nodig. Alle beetjes helpen!

De opening op zondag 26 mei is het resultaat van de voortreffelijke samenwerking tussen de bestuurders van Fortuna SC (het heden) en Fortuna Museum (het verleden). De supportersvereniging (jullie!)  is dan ook via een fraaie wand gevuld met eigen attributen in het museum vertegenwoordigd. Vanaf woensdag 29 mei gaan de deuren van het museum in het stadion van de voetbalclub voor iedereen open. Elke woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en iedere 1e en 3e zaterdag van de maand tussen 10.00 en 13.00 uur.

namens het bestuur van Fortuna SC en Fortuna museum

Geef een reactie