U19 en U15 kunnen zaterdag kampioen worden!

Fortuna Sittard en Isitan Gün geloven in het opleiden van jonge spelers als een belangrijke doel en functie van onze club. Komende zaterdag 25 mei is voor de Fortuna Sittard Academy een belangrijke dag. Op deze dag speelt zowel Fortuna Sittard U15 als Fortuna Sittard U19 voor het kampioenschap en promotie naar de 1e divisie.! Support wordt zeer gewaardeerd!!

De mannen van U15 hoofdcoach Kemal Burak Calik gaan met 2 punten voorsprong op FC Eindhoven de laatste speelronde in. Na een ijzersterke start van de competitie en een wat mindere tussen periode, zijn zij weer in bloedvorm aan het einde van deze competitie. Zij zullen het op deze laatste wedstrijddag om 13:30 opnemen tegen hun leeftijdsgenoten van SV Venray op sportpark De Wieen in Venray.

Fortuna Sittard U19, de ploeg onder leiding van voormalig 1e elftalspeler Paul Janssen, speelt komende zaterdag om 14:30 hun laatste competitiewedstrijd tegen OJC Rosmalen op het voor hun vertrouwde sportpark Mijn Zuid in Sittard, beter bekend als vv Sanderbout. Daar waar Fortuna Sittard voor het kampioenschap speelt, speelt OJC Rosmalen nog voor het voorkomen van rechtstreekse degradatie en zijn de belangen voor beide ploegen dus groot. Na een spannend slot van de competitie, waarbij met vele directe concurrenten werd gestreden, is Spartaan’20 de nog enig overgebleven concurrent voor onze U19. De Rotterdamse ‘opleidingsvereniging’ Spartaan’20 van onder andere Jetro Willems, Bruno Martens Indi, Denzel Dumfries, Luc Castaignos en Anwar El Ghazi, staat op 1 punt.

Daar waar onze 1e elftalspelers, onafhankelijk van welke divisie of wedstrijden zij spelen, al altijd in het gehele land op de onvoorwaardelijke steun van de vele geel-groene supporters kunnen rekenen, lijkt dit bij onze Academy ook het geval. Toeval of niet, maar daar waar de U15 elke week trots met sponsors Masterhouse / TGV op de shirts speelt, is het Fortuna Supporters Collectief shirtsponsor van de U19. Het toont maar weer de betrokkenheid van ons als supporters binnen de gehele club.

Ben je dus zaterdag in de buurt van Venray, maak even tijd voor onze jongens van de U15, of kom zaterdag naar sportpark Mijn Zuid (vv Sanderbout) en steun onze U19 op weg naar het kampioenschap. Neem gerust sfeer attributen mee, voetbal is een feest!

ps: kijk hier voor de facebook event of help deze bekend te maken onder je vrienden!  https://www.facebook.com/events/364604307494930/

Geef een reactie